Ministeri Arhinmäki korosti urheilijoiden mahdollisuutta koulutukseen

2.10.2012


Urheilijan polusta keskusteltiin maanantaina 1.10. Kauppakeskus Triossa. Tilaisuuden avasi kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki. Ministeri piti tärkeänä urheilijan mahdollisuutta koulutukseen, urheilijan tukijärjestelmän toimivuutta, koululiikuntaa, oman mieluisan lajin löytämistä ja muun muassa iltapäivätoimintaa koulupäivien jälkeen. Ministeri oli huolissaan harrastusmaksuista, jotka ovat jo useille perheille liian korkeita.

Ministerin lisäksi keskustelijoina olivat Tapio Korjuksen johdolla Päijät-Hämeen Liikunnan ja Urheilun lastenliikunnan kehittäjä Krista Pöllänen, liikkuva koulu hankepäällikkö Antti Blom, valmennuksen johtaja Mikko Levola Pajulahden Urheiluopistolta, maakuntajohtaja Jari Parkkonen ja olympiajudoka Johanna Ylinen.
Keskustelu oli osa Päijät-Häme – huippu-urheilun kasvukeskus - pilottiprojektia. Vuoden 2012 alussa käynnistyneen projektin tavoitteena on luoda urheilijan polun malli Päijät-Hämeeseen. Projekti toteuttaa valtakunnallisen huippu-urheilun muutostyöryhmän linjauksia. Projektin rahoittajat ovat Päijät-Hämeen liitto ja opetus- ja kulttuuriministeriö yhdessä toteuttajien kanssa. Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu hallinnoi projektia ja sen toteuttamisesta vastaa Päijät-Hämeen Urheiluakatemia.