Päijät-Hämeen Urheilugaalan palkinnoille ehdolla niin tuttuja maailmantähtiä kuin vähälle huomiolle jääneitä vapaaehtoistoimijoitakin

2.1.2018

Lauantaina 20.1.2018 Lahden Isku Areenalla pidettävässä Päijät-Hämeen Urheilugaalassa juhlistetaan ja palkitaan Suomi 100 juhlavuoden alueellisia urheilutekoja.

Gaalassa jaetaan palkintoja kahdessatoista eri kategoriassa, joihin on yleisöltä kerätty ehdotuksia pitkin vuotta. Lisäksi kunnat jakavat omia kuntakohtaisia palkintojaan.

 

Päijät-Hämeen vuoden urheilijavalinnoissa on esillä tuttuja nimiä maailman huipulta. Kolmen parhaan joukossa ovat trap-ammunnan EM-kisoissa pronssille heinäkuussa 2017 yltänyt olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela, vuoden lupaavana poikaurheilijana 2015 palkittu ja kovia kansainvälisiä voittoja viime vuonna napsinut painija Arvi Savolainen sekä alueemme ehkä kansainvälisesti tunnetuin urheilija, FI-sarjan kolmannelle sijalle menneellä kaudella ajanut Valtteri Bottas.

 

Vuoden nuorten lupaavien urheilijoiden joukossa palkinnoille ovat puolestaan tänäkin vuonna vahvasti ehdolla alueen uimareita ja yleisurheilijoita sekä mäkihyppääjiä mm. mäkilegenda Janne Ahosen poika Mico Ahonen.

 

Gaalan palkitsemisten ikimuistoisin hetki on viime vuosina ollut Elämänura -palkinnon jakaminen. Elämäntyöpalkinto myönnetään pitkästä ja poikkeuksellisen merkittävästä työstä urheilun ja liikunnan saralla. Valinnassa on aiempina vuosina painotettu vahvasti seura- ja vapaaehtoistyön tekemistä. Viime vuonna palkinto myönnettiin FC Kuusysin pitkäaikaiselle puuhamiehelle Urpo ”Upi” Lampiselle ja edellisvuonna keilailuvalmentaja Erkki Salmiselle. Tänäkin vuonna ehdolla on ansioituneita pitkän linjan seuratoimijoita, mutta myös yksi opetusalan ammattilainen, kunnallinen liikuntapaikkahoitaja sekä urheiluselostaja.

 

Gaalan avaa Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilun uusi puheenjohtaja Jussi-Matti Salmela ja juhlailta päättyy yhden Suomen parhaista bilebändeistä Phil Harmonic’sin viihdyttävään keikkaan. Lisäksi illan aikana on luvassa vauhdikkaita liikunnallisia esityksiä, musiikkia ja tietenkin hyvää ruokaa ja mukavaa seuraa.

 

Gaalaan ehtii ilmoittautua mukaan 9.1.2018 mennessä. Ilmoittautumislinkin ja lisäinfoa löydät gaalan nettisivuilta: https://www.phlu.fi/tapahtumat/paijat-hameen-urheilugaala/

 

Lämpimästi tervetuloa!

 

Lisätiedot: kustaa.ylitalo@phlu.fi p. 040 8390 446