Päijät-Hämeen Urheilugaalaa vietettiin Vierumäellä

19.1.2019

Mäkilegenda Janne Ahonen vastaanottaa Veikkauksen Jokeri-palkintoa
Mäkilegenda Janne Ahonen vastaanottaa Veikkauksen Jokeri-palkintoa

Päijät-Hämeen Urheilugaalaa vietettiin lauantaina 19.1 Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä.

Järjestyksessään yhdeksäs tilaisuus järjestettiin ensimmäistä kertaa Lahden ulkopuolella, ja illan aikana muistettiin palkinnoin maakunnan menestyneitä urheilijoita. Lisäksi palkintoja saivat muut urheilun ja liikunnan toimijat sekä ansioituneet kansan liikuttajat.

 

Vierumäki Resort Hotelliin kokoontunut noin 250-päinen vierasjoukko edusti niin alueen urheiluseuroja, urheilijoita ja urheiluorganisaatioita, kuin myös kuntia ja yrityksiä. Näkyvästi edustettuna oli muun muassa viimevuotinen Lahti-Hollola-Jukola, jota muistettiin illan aikana peräti kahdessa eri kategoriassa ja se palkittiin mm. vuoden päijäthämäläisenä liikunta- ja urheilutekona. Paikalla oli myös isäntäpaikka Vierumäen yhtiöiden tuore toimitusjohtaja Peter Gabrielsson.

 

Iltaa siivittivät palkintojen jaon ohella niin buffet-illallinen, Vallu Lukan musisoinnit kuin urheilijoiden omat esityksetkin: sirkusakrobaatti Nuutti Wallinin taidokas esitys, Lahden karateseuran ottelunäytös sekä tangon säveliä Kari ja Anne Mielusen tanssimina.

 

Vuoden 2018 päijäthämäläiseksi urheilijaksi valittiin painissa nuorten maailmanmestaruuden saavuttanut Lahden Ahkeran Arvi Savolainen. Elämäntyöpalkinnolla muistettiin taitoluisteluvalmentaja Berit Kaijomaata ja valmentajapalkinnolla TWD-Länkenin Teppo Karhua.

 

Lisäksi jaettiin muun muassa kuntien omia palkintoja. Kaiken kaikkiaan palkintoja jaettiin yhteensä 16 eri kategoriassa yhteensä 28 kappaletta.

 

Oman palkintonsa Jokeri-kategoriassa sai myös eräs tunnettu lahtelainen, Janne Ahonen.

Myös palkintojen jakajissa nähtiin hieman tunnetumpaa nimeä, kun vuoden urheilijan sekä elämäntyön palkintoja oli ojentamassa nelinkertainen olympiavoittaja Lasse Viren.

 

Listan palkituista löydät täältä!

 

Lisätietoja:

Kustaa Ylitalo, p. 040 8390 446

kustaa.ylitalo@phlu.fi