Liikunnan aluepäivät Asikkalassa elokuussa

20.6.2019


Liikunnan aluejärjestöjen vuosittaiset aluepäivät järjestetään 14.-16.8.2019 Suomen liikuvimmassa kunnassa Asikkalassa

Elokuussa Asikkalan Lehmonkärjessä järjestettävien aluepäivien järjestelyistä vastaa tänä vuonna Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry. Aluepäiville on tulossa yli 110 osallistujaa liikunnan aluejärjestöistä, Olympiakomitesta, KKI-ohjelmasta, Opetushallituksesta, Suomen Liikunnan Ammattilaisista ja Opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Suomessa on 15 liikunnan aluejärjestöä, joiden toiminta-alueet kattavat koko Suomen aina Hangosta Utsjoelle ja Uusikaupungista Ilomantsiin. Aluejärjestöjen perustehtävänä on suomalaisten hyvinvoinnin edistäminen liikunnan ja urheilun avulla sekä liikuntakulttuurin elinvoimaisuuden ja monipuolisuuden varmistaminen - erityisesti paikallisella tasolla.

Aluepäivillä eri puolilta Suomea saapuvat liikunnan ja urheilun asiantuntijat ja osaajat lyövät viisaat päänsä yhteen ja jakavat osaamista, vaihtavat kokemuksia sekä linjaavat yhteisiä suuntaviivoja aluejärjestöjen toiminnalle. Myös Olympiakomitean, KKI-ohjelman, Opetushallituksen  sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön väkeä on aluepäivillä mukana kehittämässä suomalaista liikunta- ja urheiluelämää yhdessä aluejärjestöjen henkilöstön kanssa.

Aluepäivien pitopaikkana toimii Lehmonkärjen lomakeskus Päijänteen rannalla. Tiukan asiasisällön ohella Lehmonkärjessä nautitaan luonnon kauniista maisemista, mökkimajoituksesta, maukkaasta ruoasta, Päijänteen hienoimmasta saunamaailmasta sekä tietysti erinomaisesta ohjelmasta ja loistavasta seurasta. Keskiviikkoiltana ehditään käydä tutustumassa myös Suomen liikkuvimman kunnan Asikkalan urheilu- ja liikuntapaikkoihin ja liikuntatoimintaan.

Tervetuloa vuosisadan aluepäiville!

Lisätiedot täältä!