Lahden Liikuntaleirin avauspäivää saatiin viettää aurinkoisessa säässä

3.6.2019Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilun ja kolmen lahtelaisen urheiluseuran; JuniorPelicansin, Lahti Basketball Junioreiden ja Pelicans SB:n yhteistyössä järjestämä Lahden liikuntaleiri käynnistyi tänään noin kahdensadan leiriläisen ja parinkymmenen ohjaajan voimin.

Perjantaihin asti kestävälle viisipäiväiselle leirille on voinut ilmoittautua oman kiinnostuksen mukaan joko jääkiekko-, koripallo-, salibandy- tai yleisliikuntaleiriläiseksi. Lajivalinnasta riippumatta kaikilla leiriläisillä on oman lajin lisäksi ohjelmassa myös paljon muuta liikuntaa ja toimintaa. Leirin ohjelmassa on mm. leiriolympialaiset, erilaisia lajikokeiluja, mukavia oheisharjoitteita, vaellusta ja uintia, pallopelejä: pesis, futis, säbä, koris, frisbeegolf, Multi Skillz harjoitteita sekä tietenkin hauskaa yhdessäoloa ja kivoja kavereita.

Keskiviikkoiltana kaikki leiriläiset pääsevät seuraamaan Lahden Ahkeran isännöimiä Yleisurheilun Motonet GP-kisoja Urheilukeskuksen stadionille.

Liikuntaleiri on hyvä esimerkki seurojen ja lajien välisestä yhteistyöstä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Hyvällä yhteistyöllä esimerkiksi ruokailut, viestintä, ohjaajien rekrytointi ja tilojen käyttö saadaan hoidettua huomattavasti resurssitehokkaammin kuin jos jokainen seura järjestäisi leirin yksin. Ja mikä tärkeintä, seurayhteistyöllä leirin sisällöstä saadaan luotua lapsille entistä monipuolisempi ja innostavampi! Ensi kesäksi mukaan halutaankin enemmän seuroja ja lajeja. Tulevaisuuden visiona on rakentaa Lahden Liikuntaleiristä ison osan alueen lapsia yhteen kokoava suurleiri, jossa nykyisen päiväleirin lisäksi on myös mahdollisuus yöpymisiin.

Leiriin liittyvät yhteydenotot:

Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu: Kustaa Ylitalo, p. 040 839 0446, kustaa.ylitalo@phlu.fi
Pelicans SB: Jari Koskinen, p. 044 972 8331, jari.koskinen@pelicanssb.fi

JuniorPelicans: Ari Suomalainen, p. 050 375 0685 ari.suomalainen@juniorpelicans.fi

Lahti Basketball Juniorit: Jimi Koskinen, p. 044 275 6767, jimi.koskinen@lbj.fi