Jäsenrekisteri ja uusi tietosuoja-asetus

Aika: 14.3.2018 klo 17:00 - 20:00
Paikka: kokoushuoneet 1-3, Urheilukeskus, Lahti

Tiedätkö, millaisia rekistereitä seurassanne on käytössä? Tietoja saatetaan kerätä mistä sattuu ja niitä käytetään miten sattuu. Suostumusta tietoihin ei välttämättä ole ja tiedot saattavat olla vanhentuneita. Euroopan unioni hyväksyi huhtikuussa lopullisesti EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen. Kyseistä asetusta on kaikkien jäsenmaiden pakko noudattaa. Asetuksen piirissä ovat kaikki organisaatiot ja yritykset, jotka käsittelevät henkilötietoja. Tämä tarkoittaa tietoa, jotka voidaan liittää henkilöön, esim. henkilön nimi, yhteystiedot, kilpailutilastot. Mitä asetus käytännössä merkitsee urheiluseuroille?

Asetuksen soveltaminen alkaa 25.5.2018. Onko seuranne jo valmistautunut muuttamaan henkilötietojen käsittelyn uuden asetuksen mukaiseksi?

  • Millaisia henkilötietoja saa kerätä?
  • Miten tiedot pitää dokumentoida?
  • Miten toimia vanhan rekisterin kanssa?
  • Pitääkö jo rekisterissä olevilta kysyä uudelleen lupa tietojen käyttöön?
  • Saavatko kaikki käyttää seuran rekisteriä?
  • Millaisia seuraamuksia rikkomuksista saattaa tulla?

Ilmoittaudu tästä mukaan seminaariin 9.3.2018 mennessä. Toimi nopeasti sillä koulutus täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Aiheeseen liittyviä kysymyksiä voi lähettää etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä. Mahdollisuus kannattaa käyttää hyväksi.
Seminaariin ovat tervetulleita seurojen ja muiden järjestöjen hallitusten jäsenet, puheenjohtajat, toiminnanjohtajat sekä kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Lisätietoja: PHLU:n aluejohtaja Mai-Brit Salo, maippi.salo(at)phlu.fi