HENKILÖSTÖLIIKUNTA - HYVINVOINTIA TYÖYHTEISÖÖN!

Henkilöstöliikunta on tärkeä osa työhyvinvointia. Henkilöstöliikunnalla tarkoitetaan kaikkia niitä tapoja, joilla työnantaja tukee työntekijöiden liikunnan harrastamista ja myös liikkeen lisäämistä työpäivään. Liikunnalla tiedetään olevan monia kiistattomia terveyshyötyjä ja sen tiedetään vaikuttavan muun muassa stressinsietokykyyn, joka on tärkeä ominaisuus nykyajan hektisessä työympäristössä.

 

Henkilöstöliikunta nähdään usein työyhteisöissä yksittäisinä toimenpiteinä. Työyhteisö voi esimerkiksi tarjota työntekijöille liikunta- ja virikeseteleitä käyttöön tai järjestää yksittäisiä tyhy -päiviä, joissa liikunta voi olla osana päivän ohjelmaa. Parhaimmillaan henkilöstöliikunta voi kuitenkin olla suunnitelmallista toimintaa, joka edistää työntekijöiden terveyttä ja toimintakykyä sekä tuottaa näin myös säästöjä työyhteisölle. Hyvin suunnitellut ja toteutetut työhyvinvointia lisäävät toimenpiteet antavat kuusinkertaisen hyödyn työnantajalle. Siis yksi työhyvinvointiin sijoitettu euro tuottaa kuusi euroa työyhteisölle takaisin!


Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry on mukana valtakunnallisessa henkilöstöliikunnan kehittämistyössä. Tarjoamme työyhteisöllenne työkaluja henkilöstöliikunnan kehittämiseen.

 

Ota yhteyttä ja kerro työyhteisösi tarpeet - räätälöidään teille sopiva kokonaisuus!

 


Lisätietoja: Keijo Kylänpää, keijo.kylanpaa(at)phlu.fi, puh. 040 552 9233 & Ahti Romo, ahti.romo(at)phlu.fi, puh. 040 554 4647