LIIKKUVA PÄIJÄT-HÄME -HANKE

Liikkuva Päijät-Häme -hanke jalkauttaa terveysliikunta- ja urheilustrategian alueen kuntiin.  Tavoitteena on lisätä kuntalaisten tietoisuutta oman fyysisen hyvinvointinsa tilasta, tarjota keinoja hyvinvoinnin edistämiseen sekä tehdä paikallista palvelutarjontaa tutuksi. Lisäksi pyritään vahvistamaan liikunnan, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen palveluntarjoajien yhteistyötä. Hankeaika on kevät 2019 - kevät 2020. Hanke toteutetaan yhteistyössä Päijät-Hämeen liiton kanssa, ja hanke perustuu Makera-rahoitukseen.

Alueen kunnissa toteutetaan tapahtumia, joiden sisältö on seuraava:

1. InBody- tai Kuntoindeksi -kuntokartoitus

2. Tapahtumatori

3. Verkostotapaaminen

 

Kuntokartoitus tarjoaa kuntalaisille objektiivista tietoa omasta fyysisen kunnon tilasta hengästymättä ja hikoilematta. Kuntoindeksikartoitus sisältää Polar-index -testin, puristusvoimatestin sekä InBody-kehonkoostumusmittauksen. Koulutettu ammattilainen antaa testipalautteen, jonka pohjalta omia tottumuksiaan voi kehittää. Vakioitu testausmenetelmä laadukkailla laitteilla takaa luotettavan seurantamahdollisuuden.

Tapahtumatori on palveluntarjoajille mahdollisuus esitellä toimintaansa kuntalaisille. Kaikki eri ikäisten terveyttä, hyvinvointia ja liikkumista edistävät toimijat ovat tervetulleita paikalle.

Verkostotapaaminen kokoaa terveyden, hyvinvoinnin ja liikkunnan edistämisen toimijat yhteen terveysliikunta- ja urheilustrategian teemojen äärelle. Tapaamisessa perehdytään lyhyesti valtakunnalliseen ja alueelliseen tilanteeseen, mutta verkostotapaamisen sisällöt ja painopiste valitaan kunnan tarpeiden mukaan.

LIIKKUVA PÄIJÄT-HÄME -KIERTUE, KEVÄT 2020

 

Asikkala - ke 8.1 klo 13-20

Liikuntahalli, Liikuntakampanjan päätöksen yht.

Lahti - ke 1.4 klo 9-15

Suurhalli, Seniorien testipäivän yht.

HUOM: vain yli 60-vuotiaille! Vaatii osallistumislipukkeen, joita saatavilla Lahtipisteeltä lähempänä ajankohtaa. InBody-mittaus poikkeuksellisesti maksullinen (5€).

Joutsa - 22.4 klo 13-18

Liikuntahalli

Heinola - ke 6.5 klo 13-18

Uimahalli, Koko kansan testipäivän yht.

Hartola - to 7.5 klo 13-18

Kunkku Areena

Nastola - la 9.5 klo 10-15

Nastopoli, Rakokiven kevättapahtuman yht.

Loviisa - ke 13.5 klo 13-18

Foorumi, Pyöräilyviikon yht.

Pertunmaa - to 14.5 klo 13-18

Kunnan virasto, Hyvinvointipäivän yht.

Padasjoki - la 16.5 klo 10-13

Kullasvuoren koulu, Padasjoki Liikkeellä yht.

Hollola - pe 22.5 klo 10-15

Uimahalli, Hyvä Fiilis -päivän yht.

Myrskylä - ti 26.5 klo 13-19

Kirkonkylän koulu

 

Lisätietoja: Reda Oulmane, reda.oulmane(at)phlu.fi, puh. 044 240 7490