Liikettä jokaiselle opiskelijalle - webinaari

  • ke 4.11.2020 klo 1416
  • webinaari

Webinaari on suunnattu kuntien Liikkuva opiskelu -koordinaattoreille ja hyvinvointivastaaville, lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen henkilökunnalle sekä muille aktiivisille aiheen parissa työskenteleville. 

Webinaarin alustava aikataulu

14.00 Avaus ja aluehallintoviraston ajankohtaiset, 
Kristian Åbacka, kulttuuriyksikön päällikkö, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

14.10 Liikunnan aluejärjestöjen palvelut
Hanna-Mari Laitinen ja Petteri Mäkelä, Liikunnan aluejärjestöt

14.15 Kehon hyödyntämisen mahdollisuudet opetuksessa toisella asteella, 
Hannu Moilanen, Tutkija-opettaja, Aivot Liikkeelle! -tietokirjailija Jyväskylän yliopiston normaalikoululta

Moilanen tutkii väitöskirjassaan kehon ja liikkeen hyödyntämisen mahdollisuuksia ja hyötyjä sekä opiskelijoiden kokemuksia kehollisesta oppimisesta tiedeopetuksessa. Puheenvuorossa esitellään eri tapoja toteuttaa kehollista oppimista käytännössä sekä perustellaan tutkittuun tietoon nojaten, miten kehon hyödyntämisellä voidaan vaikuttaa positiivisesti mieleenpainuvan ja merkityksellisen oppimiskokemuksen syntymiseen myös toisella asteella.

14.50 Hanke-esittely
15.00 Motoriikka-Miikan taukojumppa

15.10 Vähän liikkuvan opiskelijan tukeminen Liikkuva opiskelu -toiminnassa
Kirsti Siekkinen, terveyden edistämisen asiantuntija, Likes-tutkimuskeskus

Toisen asteen oppilaitoksissa on kehitetty erilaisia tapoja tukea yksilöllisesti vähän liikkuvaa opiskelijaa. Miten toiminta on organisoitu, miten toiminta tavoittaa opiskelijat ja minkälaisia kokemuksia on toiminnasta kertynyt? Alustus perustuu keväällä 2020 Liikkuva opiskelu -hankkeille tehtyyn selvitykseen.
15.40 Hanke-esittely
16.00 Webinaari päättyy

Ilmoittaudu mukaan 30.10.2020 mennessä ESLUn sivuilta: https://tapahtumat.eslu.fi/tapahtumat/liiketta_jokaiselle_opiskelijalle/ Webinaarin osallistumislinkki lähetetään osallistujille sähköpostitse ennen webinaaria. Saat samalla myös tarkemmat osallistumisohjeet. 

Lisätietoja: nuorisopäällikkö Tarja Nieminen, puh 0400 894 559

Yhteistyössä: Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu (ESLU), Hämeen Liikunta ja Urheilu (HLU), Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu (PHLU), Kymenlaakson Liikunta (KymLi), Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu (EKLU) sekä Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI)