Kuntavaalit

Asiaa liikunnasta ja urheilusta - vaalipaneeli Lahdessa

Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (PHLU) ja Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry SLA) järjestää yhdessä muiden alueen toimijoiden kanssa liikunta-aiheisen vaalipaneelin verkkotapahtumana.  Vaalipaneeli järjestetään keskiviikkona 26.5. alkaen klo 17.30 Lahden Urheilukeskuksessa. Tämä tilaisuus on vain panelisteille, ei yleisölle voimassaolevien yleisötilaisuusrajoitusten takia. Tilaisuutta voi  seurata suorana Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n YouTube-kanavalla sekä sanomalehti ESS verkkosivulla. Tilaisuuden voi katsoa myös jälkikäteen tallenteena.

Kuntavaaleissa vaikutetaan seuraavaksi neljäksi vuodeksi kuntien liikuntapalveluihin. Paneelin tarkoituksena on nostaa esiin liikunnan merkitys kuntalaisten hyvinvoinnin lisääjänä sekä päätöksentekijöiden merkitys kuntalaisten liikunnallisen elämäntavan edistäjänä . 

Tilaisuudessa kuullaan asiantuntija-alustuksia, joiden jälkeen ehdokkaille esitetään asiaan liittyviä kysymyksiä.
Alustajina ovat mm. 
Susanna Rahkamo
Susanna Rahkamo on Olympiakomitean 1. varapuheenjohtaja, tekniikan tohtori ja johtamiskonsultti, joka toimii aktiivisesti urheilun kansainvälisissä luottamustehtävissä. Hän on entinen ammattiurheilija ja taitoluisteluliiton puheenjohtaja. 
Outi Aarresola, KIHU
Seurojen tehtäviä paikallisyhteisöissä
Katso Outin tervehdysvideo

Tilaisuudessa ovat mukana seuraavat panelistit:
Jouni Kaikkonen, Vihreät
Tomi Korpi, Vasemmistoliitto
Marju Markkanen, SDP
Salla Mäkelä, Kokoomus 
Pertti Arvaja, Kristillisdemokraatit
Juha Viljamaa, Perussuomalaiset 
Esa Rajala, Keskusta

Lisätietoja: 
Mai-Brit Salo, PHLU:n aluejohtaja, maippi.salo(a)phlu.fi, 040 836 7766
Johanna Manninen, SLA:n pääsihteeri, johanna.manninen(a)sla.fi, 040 5567 040 

#Liikuntaehdokas haaste - Etsimme liikuntamyönteisiä kuntavaaliehdokkaita

Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu aloittaa osana Olympiakomitean yhdessä liikuntayhteisön kanssa rakentamaa  #liikuntaehdokas -somekampanjan. Liikunnalla on valtava merkitys kuntalaisten hyvinvoinnille. Vaaleissa valittavat päättäjät pääsevät vaikuttamaan kuntansa liikunnan ja urheilun edistämiseen. 

Haastamme kaikki kuntavaaliehdokkaat mukaan ottamaan kantaa liikunnan puolesta!  Ehdokkaat voivat osallistua kampanjaan julkaisemalla itsestään kuvan liikkumassa ja julkaisemalla sen somessa hashtagilla #liikuntaehdokas. 

Ehdokas, näin osallistut helposti mukaan #liikuntaehdokas -somekampanjaan:   

  1. Nappaa kuva itsestäsi liikunnan parista. Kuvassa voi olla mukana esimerkiksi kuntasi liikuntapaikka tai ulkoilualue.
  2. Julkaise kuva Twitterissä, Instagramissa ja/tai Facebookissa. Kerro julkaisussa, miten edistäisit liikuntaa kuntasi valtuustossa.
  3. Laita julkaisuun mukaan aihetunniste #liikuntaehdokas.
  4. Lisäksi voit myös käyttää liikuntayhteisön somekuvia julkaisussasi. Ne löydät kuvapankista (aukeaa uuteen ikkunaan)

Kampanjaa kirittämässä on lukuisia somevaikuttajia ja urheilijoita. Kampanja jatkuu aina vaalipäivään asti. Olympiakomitean tekee ehdokkaiden julkaisemista kuvista nostoja  viestintäkanaviinsa muutaman viikon välein. 

Liikkumattomuuden kustannukset kunnittain

Merkittävä osa suomalaisista liikkuu terveytensä kannalta liian vähän. Liikunnalla on suuri merkitys paitsi kansanterveydelle, myös kansantaloudelle. Liikkumattomuudesta syntyvät kustannukset yhteiskunnalle ovat peräti 3,2-7,5 miljardia euroa vuosittain.

KATSO JUURI  JULKAISTUSTA LASKURISTA
paljonko liian vähäisestä liikunnasta syntyvät kustannukset ovat sinun kunnassasi vuosittain!

Laskurin ovat julkaisseet Vaikuttamisen ja palvelujen kehittämisryhmä Olympiakomitea, Liikunnan aluejärjestöt ja lajiliitot.

Lisätietoja: Mai-Brit Salo, maippi.salo(a)phlu.fi. 

Mitä kuntapäättäjän tulee tietää liikunnasta?
KATSO TÄSTÄ INFOGRAAFI, joka antaa hyviä vastauksia.

Materiaalit