PERHEPATTERISTO

KAIVONPUMPPU Käy lapsen kanssa vastakkain, nappaa käsistä kiinni. Sitten pumppaamaan vettä kaivoon! Kun toinen on kyykyssä, toinen seisoo silloin. Kuinka monta pumppausta jaksatte tehdä? Kyykkääminen on tehokkain tapa kasvattaa lihasvoimaa.
LANKKU Tee hauska tunneli ja pyydä matkustaja selän päälle! Lankuttaminen vahvistaa koko kehoa, etenkin keskivartaloa. Lankut vahvistavat keskivartaloa lantiosta hartioihin. Kun lihakset vahvistuvat, pysyy ryhti paremmin yllä ja hengittäminen on helpompaa. Lankuttaminen on helppo tehdä vaikka kotona, se ei vaadi juurikaan tilaa.
SELKÄ SEINÄÄ VASTEN Haasta lapsesi vahvistamaan reisi- ja pakaralihaksia! Seisokaa selkä seinää vasten, kantapäät puolentoista askeleen päästä seinästä. Takapuoli ja rintakehä seinässä kiinni. Laske takapuoli alaspäin, kumpi pysyy kauemmin? Aikuiset muistavat jo huolehtia omasta työergonomiasta, mutta lapset tarvitsevat siinä vielä apua.
SELKÄ SUORAKSI - MOLEMMILLE! Käy istumaan lattialle. Suorista jalat eteenpäin. Pyydä lastasi suoristamaan selkäsi suoraksi. Ja sitten toisinpäin! Lihaskireydet vaikeuttavat selän ojentamista suoraksi. Liikkuminen vetreyttää lihaksia.
SYVÄKYYKKY Haaste! Pääsetkö syväkyykkyyn ja siitä vielä otsa päällekkäisten nyrkkien päälle lattiaan? Hurja suoritus! Hyvä! Liikkuvuus lisääntyy, kun liikumme suositusten mukaan. Iloa liikkumiseen!