AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN OHJAAJILLE

Avaimet luontoon -koulutus (4 h)

Avaimet luontoon -koulutus antaa valmiudet ohjata 7-12 -vuotiaille matalan kynnyksen ulkoilutoimintaa lähiluonnossa. Koulutus on suunnattu aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajille, mutta soveltuu myös muuhun lasten kerhotoimintaan. Koulutus koostuu seuraavista kokonaisuuksista:

  • Luonto leikkimis- ja oppimisympäristönä

  • Ohjaajana toimiminen luonnossa

  • Varusteet ja turvallisuus

  • Toiminnan suunnittelu vuodenajat huomioiden

  • Käytännön harjoittelua (leikkejä, pelejä, luontotutkimuksia, retken tekeminen)

Koulutus on kestoltaan 4x45 minuuttia. Koulutuksesta saat käytännöllisen ohjaajan oppaan. Koulutus on Suomen Latu ry:n lasten toiminnan koulutuksia.
Hinta 690 €, sis. koulutuksen sekä Avaimet luontoon oppaan kymmenelle hlölle (lisämateriaalit 20 €/hlö)


Liikkuva iltapäivä -ohjaajakoulutus (9 h)

Koulutus koostuu kolmesta lähijaksosta ja ryhmässä tehtävistä työstöistä. Ohjaajat saavat koulutuksesta työkaluja arjen tilanteisiin päivittäisen liikkumisen lisäämiseksi. Koulutus tukee ja kannustaa liikkumisen suunnitteluun yhdessä lasten ja muiden ohjaajien kanssa. Ohjaajat saavat koulutuksesta uuden Liikkuva iltapäivä käsikirjan ja Löydä liikunta taitokorttien ja tuokioiden mallit. 

Lähijaksot ovat kestoltaan 3 -tuntisia.

Jakso 1: Lisää päivittäistä liikettä (3h)

Jakso 2: Liikettä innostaen ja osallistaen (3h)

Jakso 3: Liikkumisen lisäämisen mahdollisuudet (3h)

Kokonaisuuden hinta 1035 €, sis. koulutuksen sekä materiaalin kymmenelle hlölle (lisämateriaalit 15 €/hlö)


Liikkuva iltapäivä kehittämisprosessi

Uusi Liikkuva iltapäivä koulutus koostuu kuntakohtaisesta aamu- ja iltapäivätoiminnan päivittäisen liikkumisen kehittämisprosessin käynnistämisestä sekä työyhteisötasoisesta ohjaajakoulutuksesta.

Liikkuva iltapäivä kehittämisprosessi on rakennettu kuntien aamu- ja iltapäivätoiminnan palveluntuottajien tueksi liikunnan sisältöalueen kehittämiseen. Jokaisessa ryhmässä voidaan lisätä ohjattuja ja omaehtoisia liikkumisen hetkiä toimintaan suunnitelmallisesti, helposti ja pienin askelin. Tavoitteena on yksi tunti päivittäistä liikettä ja ulkoilua joka päivä. Kunta on koulutuskokonaisuuden tilaaja ja kokonaisuus kestää n. puoli vuotta. Kysy tarjous!

Katso myös teemakoulutukset kaikille lasten liikuttajille. Käytännönläheiset koulutukset antavat hyviä vinkkejä myös APIP-ohjaajille.