LIIKKUVA LAPSI VARHAISKASVATUKSESSA

Alle kouluikäinen lapsi tarvitsee päivittäin kolme tuntia reipasta liikuntaa. Riittävä määrä liikkumista edesauttaa lapsen normaalia fyysistä kasvua ja kehitystä. Liikunnallisten leikkien ja pelien parissa lapsi treenaa samalla myös sosiaalisia taitojaan.

Monipuolinen liikkuminen erilaisissa ympäristöissä varhaislapsuuden aikana kehittää lapsen motorisia perustaitoja ja kehonhallintaa. Motorisiin perustaitoihin kuuluvat käveleminen, juokseminen, hyppääminen, heittäminen, kiinniottaminen, lyöminen ja potkaiseminen. Miten teidän päivähoitoyksikössä treenataan näitä taitoja?

Päiväkodilla tai perhepäivähoitopaikalla, jossa lapsi viettää suuren osan päivästään, on perheen ohella suuri merkitys lapsen liikkumiseen. Päivähoitopaikka on paikka liikkumaan oppimiseen ja myös oppimiseen liikunnan kautta.


Tukea päivähoitoyksiköille
Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry tarjoaa päivähoitoyksiköille tukea, apua ja tsemppausta liikunnallisen arjen onnistumiseksi. Tuen eri muotoja ovat:

Lisäksi tarjoamme konsultointia liikunta-asioissa. Ensimmäinen käynti on aina maksuton ja jatkosta sovitaan tapauskohtaisesti. Ota yhteyttä!

Päivähoidon vinkkejä ja ajankohtaisia uutisia myös osoitteesta www.ilokasvaaliikkuen.fi