VALMENTAJA- JA OHJAAJAKOULUTUS

Ohjaajakoulutus liikuntasalissa.

PHLU järjestää yleisiä lajista riippumattomia koulutuksia eri teemoista sekä avoimina tilaisuuksina että tilauskoulutuksina.

Koulutusten laajuus vaihtelee muutaman tunnin yhden illan koulutuksista aina 50 tunnin kokonaisuuksiin asti.

1. Tervetuloa ohjaajaksi -koulutus (3 h)
2. Tervetuloa liikuttajaksi -koulutus (3 h)
3. Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutus (16 h)
4. Liikuntakerhon ohjaajakoulutus (6 h)
5. VOK-1 -koulutus (2-50h)

Lasten liikunnan koulutustarjonta ohjaajille löytyy täältä.


Liikunnan aluejärjestöjen tason 1 valmentaja- ja ohjaajakoulutus (VOK-1) tarjoaa niin yksittäisille valmentajille ja ohjaajille kuin seuroille ja lajiliitoillekin mahdollisuuden kehittää valmennusosaamistaan alueellisesti lähellä valmentajan omaa toimintaympäristöä. Koulutuksen tavoitteena on luoda valmentajille ja ohjaajille perusta yksittäisen harjoituskerran laadukkaaseen toteuttamiseen.

Koulutukseen osallistuja voi erikoistua joko aikuisten harrasteliikunnan ohjaamiseen (entinen Liikuttaja-koulutus) tai lasten ja nuorten urheilun ohjaamiseen.

Liikunnan aluejärjestöjen ja Olympiakomitean kanssa rakennettu 50 tunnin koulutuskokonaisuus koostuu 12 teemakoulutuksesta sekä niihin liittyvistä oppimistehtävistä. Yhteisten yleisopintojen lisäksi kouluttautuja voi suorittaa mahdolliset lajiopinnot, joista sovitaan jokaisen lajin kanssa erikseen. Koulutus noudattaa kansallisen VOK:in perusteita.

Koulutukseen osallistuja voi suorittaa koko tason 1 kerralla tai käydä yksittäisen teemakoulutuksen oman kiinnostuksen mukaan.

PHLU järjestää valmentaja- ja ohjaajakoulutuksia tilauksesta mm. lajiliitoille, urheiluseuroille ja kunnille. Koulutuspaketin laajuus, tarkempi sisältö ja ajankohdat suunnitellaan tilaajan tarpeiden ja toivomusten mukaan. Seurassa toimiville valmentajille ja ohjaajille suunnatun koulutuksen lisäksi koulutuspakettiin on mahdollista rakentaa omat koulutukset myös muille kohderyhmille esim. seuran nuorille harrastajille, aikuisharrastajille ja lasten vanhemmille.

Lisäinfoa löytyy Liikunnan aluejärjestöt nettisivuilta.


Tiedustelut: 
kustaa.ylitalo(at)phlu.fi, 
puh. 040 8390 446