VALMENTAJA- JA OHJAAJAKOULUTUS

 

PHLU järjestää yleisiä lajista riipppumattomia koulutuksia eri teemoista sekä avoimina tilaisuuksina että tilauskoulutuksina.

 

Syksyllä 2018 tulossa:

Tervetuloa ohjaajaksi koulutus, aloitteleville  ohjaajille, 11.9.

Valmentajjien ja ohjaajien Superviikonloppu, Osa 1, 21.-22.9.

Valmentajaklinikka: havainnointi- ja päätöksentekotaidot urheilussa, 29.9.

Qigong -Kiinalaisen terveysliikunnan teemailta, aikuisliikkujille ja vertaisohjaajille 2.10.

Valmentajien ja ohjaajien Superviikonloppu, Osa 2, 14.-15.12.

Katso tarkemmat tiedot ja ilmoittaudu mukaan etusivun koulutuskalenterin kautta!

 

Liikunnan aluejärjestöjen tason 1 valmentaja- ja ohjaajakoulutus (VOK-1) tarjoaa niin yksittäisille valmentajille ja ohjaajille kuin seuroille ja lajiliitoillekin mahdollisuuden kehittää valmennusosaamistaan alueellisesti lähellä valmentajan omaa toimintaympäristöä. Koulutuksen tavoitteena on luoda valmentajille ja ohjaajille perusta yksittäisen harjoituskerran laadukkaaseen toteuttamiseen.

Alueiden VOK-koulutusta on uudistettu niin että syksystä 2016 alkaen koulutukseen osallistuja voi erikoistua joko aikuisten harrasteliikunnan ohjaamiseen (entinen Liikuttaja-koulutus) tai lasten ja nuorten urheilun ohjaamiseen. Lisäksi syksyllä 2018 pilotoidaan tiettyjä osioita koulutuksesta etä- ja verkko-opintoina.

 

Yhteistyössä VALO ry:n ja Olympiakomitean kanssa rakennettu 50 tunnin koulutuskokonaisuus koostuu 12 teemakoulutuksesta sekä niihin liittyvistä oppimistehtävistä. Yhteisten yleisopintojen lisäksi kouluttautujan tulee suorittaa mahdolliset lajiopinnot, joista sovitaan jokaisen lajin kanssa erikseen. Koulutus noudattaa kansallisen VOK:in perusteita.

 

Koulutukseen osallistuja voi ilmoittautua mukaan koko tason 1 suorittamiseen kerralla tai yksittäisiin teemakoulutuksiin oman kiinnostuksen mukaan.

 

PHLU järjestää valmentaja- ja ohjaajakoulutuksia myös tilauksesta mm. lajiliitoille, urheiluseuroille ja kunnille. Koulutuspaketin laajuus, tarkempi sisältö ja ajankohdat suunnitellaan tilaajan tarpeiden ja toivomusten mukaan. Seurassa toimiville valmentajille ja ohjaajille suunnatun koulutuksen lisäksi koulutuspakettiin on mahdollista rakentaa omat koulutukset myös muille kohderyhmille esim. seuran nuorille harrastajille, aikuisharrastajille ja lasten vanhemmille.

 

Valtakunnallisten VOK Superviikonloppujen aikataulut löytyvät Olympiakomitean sivuilta.

 

HUOM! Uutena koulutuksena on keväällä 2016 käynnistynyt Tervetuloa Liikuttajaksi-koulutus. Kolmen tunnin starttikoulutus sopii hyvin aikuisten kunto- ja terveysliikunnasta ja sen ohjaamisesta kiinnostuneille. Katso esite alta!

 

Tiedustelut: kustaa.ylitalo(at)phlu.fi, puh. 040 8390 446