MEDIATIEDOTTEET

MEDIATIEDOTE 23.4.2022

Päijät-Hämeen Urheilugaalaa vietettiin kahden vuoden tauon jälkeen lauantaina 23.4.2022 Lahden Seurahuoneella.

Perinteistä, iloista ja sykähdyttävää urheilu- ja liikuntaväen palkitsemis- ja kiittämisjuhlaa Päijät-Hämeen Urheilugaalaa päästiin viettämään kahden vuoden koronatauon jälkeen.

Viime vuoden gaala peruttiin kokonaan ja tämänkin vuoden gaala jouduttiin siirtämään koronarajoitusten takia helmikuulta huhtikuun lopulle.

Gaala keräsi Lahden Seurahuoneelle täyden salin verran alueen urheilu- ja liikuntaväkeä. Kaiken kaikkiaan osallistujia oli noin 165 henkeä.

Gaalassa palkittiin tuttuun tapaa alueen menestyneitä urheilijoita, valmentajia ja nuoria lupaavia urheilijoita sekä kiitettiin pitkän työn tehneitä seuratoimijoita, vapaaehtoisia ja alueemme lasten, nuorten ja aikuisten liikuttajia sekä liikunnan ja urheilun mahdollistajia.

Gaalan vierasjoukko edusti niin alueen urheiluseuroja, urheilijoita ja urheiluorganisaatioita, kuin myös kuntia ja yrityksiä. Gaalan avauspuheen piti maakuntajohtaja Pauliina Pautola-Mol.

Gaalan juontajana toimi urheilutoimittaja Riikka Smolander-Slotte. Illan toinen juontaja Tommy Rundgren joutui jäämään pois gaalasta sairastumisen takia.

Iltaa siivittivät palkintojen jaon ohella buffet-illallinen, Iida Niemen ja Janni Halmeen musisointi, Lahden Tanssiopiston lyyrisen kaunis jazz-tanssiesitys sekä salaperäinen samuraitaisteluesitys. Gaalan jatkoja vietettiin Lahden Seurahuoneen ravintolatiloissa, jossa juhlaväkeä viihdytti trubaduuri Sami Wirkkala.

Vuoden 2021 päijäthämäläiseksi urheilijaksi valittiin Tokion olympialaisissa viidennen sijan ja tänä keväänä EM-hopeaa saavuttanut Lahden Ahkeran painija Arvi Savolainen.  Palkinnon Arville luovutti maastohiihdon moninkertainen arvokisamitalisti Aino-Kaisa Saarinen yhdessä Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilun hallituksen puheenjohtaja Jussi-Matti Salmelan kanssa.

Huomionosoituksen elämäntyöstä eli Elämänura-palkinnon saivat  Lahden Ratsastajien Anu Iivanainen ja Orimattilan Rastivarsojen Jorma Hämäläinen. Vuoden valmentajapalkinnon sai Lahti Thaiboxing ry:n Hannu Vappula ja vuoden urheiluseurana palkittiin heinolalainen fresbeegolfseura Lords of DiscGolf.

Lisäksi jaettiin muita alueellisia ja valtakunnallisia palkintoja. Jääkiekkoliiton Hämeen alue jakoi gaalassa Elämänura -palkinnon valmentaja, maalivahtivalmentaja ja kiekkovaikuttaja Pekka Mantereelle. Oman palkintonsa Jokeri-kategoriassa sai jääkiekkolegenda Janne Laukkanen. 

Viisi alueen kuntaa (Asikkala, Heinola, Kärkölä, Padasjoki ja Sysmä) muistivat gaalassa omia toimijoitaan vuoden urheilutekopalkinnoilla. Kaiken kaikkiaan palkintoja jaettiin yhteensä 14 eri kategoriassa yhteensä 19 kappaletta.

Lista kaikista palkituista löytyy täältä!

Kuvia palkituista löytyy täältä.

Gaalan järjestäjänä toimi Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry.
Pääyhteistyökumppaneina olivat Lahden kaupunki ja Veikkaus Oy. Muina tukijoina toimivat Suomen Urheiluopisto Vierumäki ja Liikuntakeskus Pajulahti.

Seuraavan kerran Päiijät-Hämeen Urheilugaalaa vietetään helmikuussa 2023. Yleisö voi jättää ehdotuksia seuraavassa gaalassa palkittavista täällä.

Lisätiedot: kustaa.ylitalo@phlu.fi  p. 040 8390 446