Liikunnan aluejärjestöt tarjoavat monipuolista tukea seuroille - frisbeegolfliitto haastaa omia seurojaan mukaan yhteistyöhön

18.12.2023

Frisbeegolfliitto nostaa aluejärjestöjen palveluja esiin omille jäsenseuroilleen

Pääosa aluejärjestöjen vajaasta 2600 jäsenestä on urheiluseuroja. SFL:n Liitopäivillä 2023 vierailleen Päijät-Hämeen Liikunnan ja Urheilun (PHLU) seurakehittäjä Jaakko Rädyn arvion mukaan Liikunnan aluejärjestöissä on jäsenenä tällä hetkellä kaiken kaikkiaan hieman alle 15 frisbeegolfin erikoisseuraa. Tämän lisäksi aluejärjestöillä on jäsenenä useampi monilajiseura, joiden frisbeegolfjaostot eivät näy jäsenluvussa. Rädyn edustamalla PHLU:lla on jäsenenä kolme frisbeegolfseuraa. 

– Valtakunnan tasolta hyvänä esimerkkinä toimii Päijät-Hämeen Liikunnan ja Urheilun jäsenseura Lords of DiscGolf. Seura on hyödyntänyt palveluitamme vuosien ajan ja saanut varmasti paljon lisäkäsiä ja -jalkoja sekä työntekijän seuraan yhteistyön kautta. Rahassa mitattuna puhutaan tuhansien eurojen arvoisesta tuesta työntekijöiden palkassa esimerkiksi kesätoiminnan avustuksen ja työllistämishankkeiden kautta, toteaa Räty.

LDG on hyödyntänyt PHLU:n työllisyyspalveluita seuran toiminnanjohtajana työskentelevän Jere Pohjankosken mukaan vuodesta 2010 lähtien. Seura liittyi tuolloin aluejärjestön jäseneksi ja alkoi hyödyntää aluejärjestön työllistämispalveluita ratojen ylläpidossa. 

LDG:llä on kokemusta myös PHLU:n muiden seuroille suunnattujen tukimuotojen, kuten koulutusten, hyödyntämisestä, mutta Pohjankoski näkee työllistämispalvelut merkittävimpänä aluejärjestöltä saatuna apuna LDG:lle:

PHLU on luonut mallin, jonka avulla seurojen on todella helppoa palkata pitkäaikaistyöttömiä radan ylläpitoon.

Lue koko artikkeli frisbeegolfliiton sivuilta, minkälaisia palveluita aluejärjestöt tarjoavat urheiluseuroille.

Lords Of DiscGolf logo