Urheiluseuran verotus

Aika: ti 19.9.2023 klo 17 -19:30

Paikka: Koulutus järjestetään hybridinä. Läsnäkoulutus Lahden Urheilukeskus, kokoustila (Salpausselänkatu 8) tai TEAMS (koulutuslinkki lähetetään lähempänä koulutusta). Toivomme mahdollisimman monen saapuvan paikan päälle.

TILAISUUS ON MAKSUTON (kesätoiminnan avustus*)

*Koulutus on kaikille avoin ja maksuton. Koulutus tarjotaan Opetus- ja kulttuuriministeriönseurojen kesätoiminnan avustukseen liittyvän koulutustuen avulla. 

Koulutuksessa keskitytään urheiluseurojen varainhankintaan ja verotukseen. Osa yhdistysten varainhankinnasta on verotonta, mutta osa taas elinkeinotulona verotettavaa. Edelleen yhdistyksen varainhankinta voi tiettyjen edellytysten vallitessa olla myös arvonlisäverovelvollista. Koulutuksen tarkoituksena on käydä läpi verottajan päivittyneet tulkinnat ja ohjeistukset asiassa. Tavoitteena on oppia ymmärtämään, milloin toiminta ei ole elinkeinotoimintana verotettavaa tai arvonlisäverotettavaa ja milloin taas on sekä oppia huomaamaan tulkinnalliset rajanvetotilanteet, jolloin on aina syytä kääntyä asiantuntijanpuoleen. 

Kouluttaja: Asianajaja Teppo Laine / Legistum Oy

Teppo on toiminut urheiluyhdistysten ja urheilun aluejärjestöjen neuvontajuristina jo yli 15 vuoden ajan ja osassa käsiteltäviä keskeisiä oikeustapauksia hän on itseollut mukana asianajajan roolissa. Laineella on pitkä kokemus yhdistystenvarainhankinnasta ja sen verotuksesta. 

Ilmoittaudu mukaan ma 18.9. klo 12 mennessä tästä.

Lisätietoja 

jaakko.raty@phlu.fi,040 552 4261