PHLU

Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (PHLU) on liikunnan aluejärjestö.
Toimimme alueellamme liikunnan ja urheilun kokoavana voimana, yhteistyön rakentajana, palveluiden tuottajana sekä liikunnan ja urheilun etujen ajajana ja asiantuntijana. 

Toimimme alueellamme lasten ja nuorten liikunnan, aikuisliikunnan sekä seuratoiminnan parissa. Toimintamme sisältöalueet ovat:

  • Elinvoimainen seuratoiminta

  • Liikkuva lapsuus

  • Lisää liikettä nuorille ja aikuisille

  • Menestyvä huippu-urheilu

Toiminnan tarkoitus eli missio on:
"Olemme alueella liikunta- ja urheilukulttuurin edistäjä ja mahdollistamme toiminnallamme seuroja, kuntia ja muita toimijoita onnistumaan omissa tavoitteissaan."

Toimintamme päämäärä eli visio on:
"Olemme alueella liikunnan ja urheilun kokoava voima ja yhteistyön rakentaja. Alueemme liikunta- ja urheilupalvelut ja niihin liittyvä osaaminen ovat hyviä esimerkkejä valtakunnallisesti ja kansainvälisesti."  

Toimintamme arvot ovat:
"Toimintamme perustana on liikkumisen ilo, yhteistyö, kumppanuus ja innostaminen."

Toiminnan toteuttamisessa lähtökohtina ovat tasa-arvo, yhdenvertaisuus, yhteisöllisyys, monikulttuurisuus, terveet elämäntavat sekä ympäristön kunnioittaminen ja kestävä kehitys.

Toiminta-alueen muodostavat 16 kuntaa. Kunnat ovat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Joutsa, Kuhmoinen, Kärkölä, Lahti, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pertunmaa ja Sysmä. 

Jäseniä toiminnassa on mukana yli  200, joista noin 170 on urheiluseuroja.

PHLU:n toimisto sijaitsee Lahden Urheilukeskuksessa, osoitteessa Salpausselänkatu 8. 15110 Lahti.

PHLU on yksi viidestätoista Suomessa toimivasta liikunnan aluejärjestöstä.