PHLU

Lahden Urheilukeskuksen kenttä.

Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (PHLU) on liikunnan aluejärjestö.
Toimimme alueellamme liikunnan ja urheilun kokoavana voimana, yhteistyön rakentajana, palveluiden tuottajana sekä liikunnan ja urheilun etujen ajajana ja asiantuntijana.

Perustoiminta painottuu kahteen sisältöalueeseen, jotka ovat elinvoimainen seuratoiminta ja lisää liikettä kokonaisuudet. 
Lisää liikettä kokonaisuuden muodostavat liikkuva lapsi ja nuori sekä liikkuva aikuinen osiot.
PHLU vaikuttaa alueensa liikunnan ja urheilun edunvalvonta- ja olosuhdeasioissa. PHLU:ssa on vahvaa osaamista myös talous-, hanke- ja työllistämisasioissa.

PHLU edistää liikunta- ja urheiluasioita sekä kehittää toimintaa alueella olevien tarpeiden mukaan laajan yhteistyöverkoston kanssa.

Toimintamme yhteinen näky vuoteen 2030  on:
Alueellamme on liikkuvimmat ja terveimmät ihmiset.

Toimintamme missio on:
Mahdollistamme hyvää oloa liikunnalla. 

Toimintamme perustana on
liikkumisen ilo, yhteistyö, kumppanuus ja innostaminen.

Tärkeimpiä yhteistyötahoja ovat Opetus- ja kulttuuriministeriö, liikunnan aluejärjestöt, Suomen Olympiakomitea, lajiliitot sekä paikallistasolla Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Päijät-Hämeen Liitto, Urheiluopistot, Päijät-Hämeen Urheiluakatemia, urheiluseurat ja kunnat. Lisäksi PHLU tekee yhteistyötä jäsenjärjestöjen, muiden kansalaisjärjestöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Toiminnan toteuttamisessa lähtökohtina ovat tasa-arvo, yhdenvertaisuus, yhteisöllisyys, monikulttuurisuus, terveet elämäntavat sekä ympäristön kunnioittaminen ja kestävä kehitys.

Toiminta-alueen muodostavat 16 kuntaa. Kunnat ovat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Joutsa, Kuhmoinen, Kärkölä, Lahti, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pertunmaa ja Sysmä. 

Jäseniä toiminnassa on mukana yli 220, joista noin 170 on urheiluseuroja.

PHLU on yksi viidestätoista Suomessa toimivasta liikunnan aluejärjestöstä.Yhteystiedot

Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry
Urheilukeskus
Salpausselänkatu 8
15110 Lahti

Y-tunnus 1097026-2

Henkilökunnan yhteystiedot löydät täältä