Toukokuun touhuja

Toukokuu on hurahtanut vauhdilla! Heti kuun aluksi olin mukana Päijänne Leaderin järjestämässä EU-Korilla –tilaisuudessa, jossa keskusteltiin siitä, mitä kaikkea EU-rahoituksella on maakunnassa saatu viime vuosina aikaan, sekä hahmoteltiin myös tulevia hankkeita. Tilaisuuden avasi Päijänne-Leaderin toiminnanjohtaja Anu Taipale, joka kertoi Leader-toiminnan olevan hyvä esimerkki siitä, miten EU-rahalla voidaan paikallista toimintaa kehittää ihan yhden ihmisen kokoisilla ideoilla. Hän kertoi myös, että Päijänne-Leaderin alueella koko Leaderin olemassaolon aikana on rahoitettu 884 hanketta, keskikooltaan 31000 euroa. Yhteensä rahoitusta on myönnetty 29 miljoonaa euroa.

Itse melko uutena Päijät-Hämeen Liikunnan ja Urheilun työntekijänä on mielestäni tärkeää hahmottaa, mitä kaikkea toimintaa omassa talossa on tarjota, joten toukokuun aikana olen ollut mukana muun muassa Buusti360 kuntomittauksissa sekä puuhastelemassa erään yrityksen työhyvinvointi-iltapäivässä. Samalla mielessä pyörii ajatukset siitä, miten voisin hyödyntää tätä oman talon tietoa ja ammattitaitoa myös tässä omassa KyläLähtee Liikkeelle -hankkeessa, sillä tiimityössä on aina voimaa! Olen osallistunut myös FC Reippaan järjestämään päivisfutis -kiertueeseen, jossa liikkumaan on päässyt yhteensä n.1000 lasta! Aivan huikea määrä iloisia ja innokkaita liikkujia! Naurua, hymyä, ääntä ja vauhtia riitti jokaisella kerralla! Lapsia ohjatessa tuli itselle ajatus siitä, jos kuntiin ja kylille saataisiin jotain vastaavia kiertueita aikaiseksi... tätä ajatusta pitää miettiä ehkä hieman enemmänkin. 

Toukokuussa kävimme muutamissa tapahtumissa viemässä liikettä perheille. Kärkölässä olimme mukana Kärkölän hyvinvointipäivillä, jossa Päijät-Hämeen Liikunnan ja Urheilun pisteellä vierailijat pääsivät testaamaan muutamia hankkeelle tehtyjä Kylä Olympialaisten lajeja heittämällä hernepusseja, testaamaan perheensä kuntoa muutamalla liikkeellä sekä hyppimään hyppynaruilla. Pisteellämme pääsi myös kokeilemaan nopeutta ja näppäryyttä BlazePodilla sekä Speed Stacksin kuppihaasteella. BlazePodin valoja on tarkoitus sammuttaa mahdollisimman nopeasti niiden syttyessä ja kuppihaasteessa rakentaa pyramidit kupeista mahdollisimman nopeasti. Nämä pelit olivatkin ehdottomat suosikit ja niistä innostuivat kaiken ikäiset pienistä lapsista vanhempaan väkeen saakka.

Kävimme myös Hollolassa Avoimen varhaiskasvatuksen kanssa kannustamassa perheitä liikkumaan. Jekku Jänöllä oli melko kuuma loikkia yli 20 asteen läpötilassa, mutta perheet liikkuivat sitkeästi helteestä piittaamatta. Paikalle tuli yhteensä yli 30 lasta vanhempineen, aivan mahtavaa! 

Seuraavat tapahtumat ovatkin sitten kesäkuussa jolloin olemme mukana 5.6. Viitailan pesiskauden avajaisissa sekä 15.6. Urajärven kartanolla Lasten kartanopäivässä. Tulehan moikkaamaan!

Viimeksi mainitsin jo vähän Mennään Metsään -haasteesta ja nyt on aika paljastaa mikä haaste se oikeastaan onkaan. Haastamme lähikuntien eli Asikkalan, Padasjoen, Hollolan, Kärkölän ja Nastolan kesäaikana päivystävät päiväkodit kilpailemaan siitä, missä päiväkodissa lähdetään useimmin metsään seikkailemaan. Jokaiselle osallistuvalle päiväkodille toimitetaan riippumatto metsäretkiä varten ja eniten metsäretkiä tehneelle päiväkodille on luvassa pieni yllätyspalkinto! Nyt vain odotamme ilmoittautumisia ja toivomme saavamme paljon liikettä aikaiseksi. 

Pyöräytimme käyntiin myös toisenlaisen metsään liittyvän kampanjan somessa. Kannustamme perheitä lähtemään yhdessä metsään seikkailemaan ja liikkumaan. Pyysimme, että he laittaisivat someen kuvia ja merkitsisivät ne #KyläLähteeLiikkelle, jotta voisimme arpoa pienen palkinnon osallistuneiden perheiden kesken.  Kampanja kestää 1.6-31.8.2024, jonka aikana laitamme perheille pieniä vinkkejä ja linkkejä, joita hyödyntämällä he saavat lisää ideoita perheen yhteiseen metsäretkeilyyn. Metsässä liikkuminen poistaa stressin, tasoittaa mielen, kohottaa kunnon ja on mitä parhain paikka lapsille harjoittaa motorisia taitojaan ja poistaa ylimääräistä energiaa kiipeilemällä ja hyppimällä! 

Kesäkuun alussa saamme blogiin ensimmäisen vieraskirjoittajan, ilmoittelen somessa kun teksti on kaikkien luettavissa! 

Ihanaa aurinkoa ja lämpöä kaikille!