Häntäpallo

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Videolla lapset ensin kiistelevät yhdestä häntäpallosta. Isosisko tekee kasan palloja. Kaikki saavat palloja ja mummokin tulee mukaan liikkeeseen. Riemu ja ilo paistaa kaikkien kasvoilta. 

  • Hermosoluja syntyy, kun liikumme. Jotta hermosolut jäisivät henkiin, ne tarvitsevat riittävän vaikeaa oppimishaastetta. Väline lisättynä liikkeeseen tukee tätä. (Huotilainen 2017) 
    (Mietitkö joskus miksi ihmeessä lapsi haluaa mm. kävellä aidan päällä, maassa olisi helpompi. Juuri sen takia! Maassa kävely on jo opittu, lapsi haastaa itseään oppimaan uusia taitoja!)
  • Lapsella on oikeus välineisiin. (Lapsen oikeuksien sopimuksen 31 artikla)
  • Yleensä käy niin, kun liikuntavälineitä otetaan käyttöön, liike muuttuu fyysisesti aktiiviseksi jopa rasittavaksi liikkeeksi. Lapsilla aktiivinen liike näyttää riehumiselta, ja joskus on jopa sitäkin. Tämä saattaa joitakin vanhempia häiritä, vaikka se on juurikin se tahtotila mihin välineillä pyrimme!
  • Etenkin vähän liikkuvat lapset rohkaistuvat liikkumaan, kun väline on mukana

TEE OMA! 
Häntäpallo on edullinen väline tehdä itse. Et tarvitse kuin roskapussin ja sanomalehteä. Sanomalehtimaila syntyy myös hetkessä. Avaa lehti ja rullaa se pitkittäissuunnasta mailan muotoon ja teippaa kiinni.