KESÄ ON ALKANUT!

Aurinkoinen kesä on alkanut ja tuonut tullessaan monia kesäisiä tapahtumia, ja mikä onkin hyvä sattuma, kaikkien tapahtumien ajaksi on osunut aivan ihana auringonpaiste!

Kesäkuun alussa vierailin Asikkalan Viitailassa pesiskauden avajaisissa kyläolympialaisten merkeissä aurinkoisessa ja helteisessä säässä. Aktiiviset kyläläiset mahdollistavat, että kylän yhteisellä grillikatoksella pääsee pelaamaan pesäpalloa kesän ajan, joka toinen keskiviikko klo 17 alkaen. (osuu aina parittomalle viikolle) Pelaamaan saa liittyä mukaan kuka vain ikään ja tasoon katsomatta, joten lähtekää ihmeessä mukaan tutustumaan iloisiin kyläläisiin ja nauttimaan rennolla meiningillä pelaamisesta! Kenttä löytyy osoitteesta Hautiontie 61, 17410 Viitaila. Voit vallan hyvin vain ilmestyä paikalle,  kerro terveiset minulta!

Päiväkoteihin suunnattuun Mennään Metsään haasteeseen lähti mukaan Kärkölän, Nastolan ja Asikkalan päiväkoteja. Jokaiselle osallistuvalle päiväkodille toimitan riippumaton tulevia metsäretkiä varten ja jään innolla odottamaan miten paljon retkiä saadaan aikaiseksi heinäkuun aikana!  

Somen kautta on edelleen käynnissä perheiden metsäseikkailu -kampanja. Metsä on loistava paikka liikkua yhdessä koko perheen kanssa luonnosta nauttien, ötököitä tutkien, majoja rakennellen, kivillä tasapainoillen, esteiden yli hyppien tai vain rentoutuen kauniissa maisemissa eväitä syöden. Somekampanjaan voi osallistua vielä elokuun loppuun saakka! 

Lahden kaupunki järjesti yhteistyökumppaneiden kanssa kesäkuussa kolmena peräkkäisenä viikkona, joka arkipäivänä Puistoruokailuja eri puolilla kaupunkia. Ruokailut oli suunnattu lapsiperheille ja tarjolla oli ilmainen keittolounas 100 ensimmäiselle lapselle. Viikolla 24 teemana oli liikunta, joten myös Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu oli mukana tapahtumassa. Torstaina 13.6. olin itse mukana Nastolan Rakokivessä. Paikalle tuli mukavasti väkeä ja meno oli hyväntuulista. Ilmassa oli selvästi tekemisen meininki! Ihana hyvänmielen tapahtuma, jollaisia toivoisi olevan enemmänkin!

Pääsin mukaan Urajärven kartanolla järjestettyyn Lasten kartanopäivään. Aurinko paistoi lämpöisesti ja ympäristö huokui historiaa. Kartano on aivan upea vierailukohde muutenkin, mutta tällä kertaa paikalle saapui yhteensä yli 200 innokasta lasta ja aikuista leikkimään perinteisiä pihaleikkejä, ratsastamaan keppareilla, rapsuttelemaan lampaita, seikkailemaan luontorasteilla, askartelemaan kirjanmerkkejä ja tauluja, osallistumaan lasten museokierroksiin, pyörittämään onnenpyörää, nauttimaan muurinpohjaletuista ja tietysti myös osallistumaan järjestämiini kyläolympialaisiin. Tapahtuma on todella lämmminhenkinen ja olen iloinen, että sain olla mukana. 

Kuulin hauskasta yhteensattumasta ja tahdon kertoa sen teille kaikille. Se on hyvä esimerkin siitä, että yhdessä liikkuminen saattaa olla pienestä kiinni, sillä Asikkalassa pienessä Rutalahden kylässä kylän yhteiset tanssihetket saivat alkunsa sattumalta kyläreissulla käydystä keskustelusta. Nykyisin vakituisia kyläläisiä sekä vapaa-ajan asukkaita kokoontuu useamman kerran kesän aikana yhteen tanssimaan lattareita bailatino-tyyppisesti kylän vanhalle tanssilavalle Lystintöyrylle! Aivan huikean hienoa! Kannattaa siis pitää aina silmät auki, kuunnella tarkasti ja tarttua tilaisuuteen. Joskus asiat saattavat lähteä liikkeille aivan yllättävistä tapahtumista ja pienikin liike ja kylää aktivoiva tekeminen on upea askel eteenpäin! (jos tahdot tietää enemmän tai osallistua tansseihin, ota Facebookissa Rutalahden Kylä, Asikkala -sivut seurantaan.)

Jos tiedät, että juuri teidän kylällänne on jokin toimiva tapa koota kyläläiset yhdessä liikkumaan, niin kerro siitä ihmeessä minulle! Olisi ihana kuulla lisää näitä onnistumisia ja koota niitä yhteen. Hyvät ideat kannattaa laittaa aina kiertoon ja vastaavasti napata itselleen ideoita toisten toiminnasta. Yhteystiedothan olivat: marjo.vanska@phlu.fi , 041-3107159 

Heinäkuun ajan vietän itse lomaa ilman sen suurempia suunnitelmia, lataan akkuja mökkeillen ja viettäen aikaa perheen kanssa, joten hankkeen kuulumisia tulossa seuraavan kerran elokuussa. Ihanaa ja aurinkoista kesää teistä ihan jokaiselle!