LIIKKUVA KOULU

Rekisteröitykää Liikkuvaksi kouluksi! Rekisteröityminen on tarkoitettu sekä ensi kertaa mukaan lähteville Liikkuville kouluille että toiminnan jo arkeensa vakiinnuttaneille kouluille. Tutustu lisää ja lähde mukaan!

Miksi?

Viihtyisämpiä koulupäiviä. Liikkuvissa kouluissa tehdään yhdessä, otetaan oppilaat mukaan suunnitteluun, ajatellaan asioita uudella tavalla. Monessa koulussa tämän on huomattu parantavan yleistä kouluviihtyvyyttä. Lue lisää raportista Viihtyvyyttä ja työrauhaa.

Liikkuminen edistää oppimista. Liikkuminen vaikuttaa erityisesti koululaisten tiedolliseen toimintaan, kuten muistiin ja toiminnanohjaukseen. Lue lisää Opetushallituksen julkaisusta Liikunta ja oppiminen.

Liikuntasuositus peruskouluikäisille on vähintään 1–2 tuntia reipasta liikuntaa joka päivä. Tämä on vähimmäismäärä koululaisen terveyden kannalta. Ruutuaika viihdemedian äärellä kannattaa rajoittaa kahteen tuntiin päivässä. Katso yläkoululaisten liikuntasuosituksesta Feet energy -video

Miten?
Toteuttajina ovat koulut eri puolilla Suomea, Opetushallitus, opetus- ja kulttuuriministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, puolustushallinto, aluehallinto ja järjestöt. Rahoitus saadaan opetus- ja kulttuuriministeriön kautta veikkausvoittovaroista. Lisäksi Aluehallintovirastot rahoittavat Liikkuva koulu -toiminnan käynnistämistä ja kehittämistä.

Lisätietoa Liikkuvasta koulusta löydät osoitteesta www.liikkuvakoulu.fi


Tukea paikallisille Liikkuva koulu-hankkeille
Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry tarjoaa kouluille tukea, apua ja tsemppausta hankkeen onnistumiseksi. Tuen eri muotoja ovat:

Ota yhteyttä: Krista Pöllänen, krista.pollanen(at)phlu.fi, 050 543 5934