PHURAN PALSTA

Päijät-Hämeen Urheiluakatemia tekee töitä urheilijoita varten ja yhdessä verkostotoimijoiden, kuten alueen urheilupainotteisten oppilaitosten ja seurojen kanssa sekä kehittää alueellisia urheilijan polun mahdollisuuksia ja rakenteita. PHUra tekee töitä alueen valmentajien ja valmentajuuden hyväksi. PHUra järjestää valmentajille valmentajayhteisötoimintaa, joka tähtää valmentajien osaamisen lisäämiseen ja osaamisen jakamiseen. Päijät-Hämeen Liikunnan ja Urheilun seurakehittäjä toimii tiiviissä yhteistyössä PHUran kanssa. 

Toimintaan kuuluu esimerkiksi seuraavia asioita:

  • avoimia valmentajan ammattitutkinnon luentoja Pajulahdessa
  • seminaareja
  • valmentajatapaamisia vaihtuvilla teemoilla, sisältäen asiantuntija-alustuksia ja keskustelua
  • valmentajien mentorointiryhmä

Valmentajayhteisö

Valmentajayhteisötoiminta on tarkoitettu kaikille valmentajille. Vuoden aikana Päijät-Hämeen Urheiluakatemia järjestää (osittain yhdessä PHLU:n kanssa) alueen valmentajille tapahtumia, joissa urheilu ja valmennus ovat keskiössä. Valmentajien yhteisötapaamiset ovat hetkiä, jolloin valmentajat pääsevät yli lajirajojen kohtaamaan toisiaan, jakamaan tietoa ja näkemyksiä, saamaan vertaistukea, kuuntelemaan toisiaan ja satunnaisesti ulkopuolisia asiantuntijoita. Osa toiminnoista on suunnattu enemmän tietyn kohderyhmän tai PHUra:n kärkilajien (jalkapallo, jääkiekko, koripallo & yleisurheilu) valmentajille. 

Mikäli seurassasi on valmentajia, jotka haluavat mukaan valmentajayhteisötoimintaan, pyytäkää ottamaan yhteyttä akatemian toimistolle, niin lisätään heidät listoille.

Valmentajien yhteisötapaamiset

PHURA & PHLU järjestävät yhdessä valmentajien yhteisötapaamisia muutaman kerran vuodessa. Tapaamisissa tuodaan esille toimivia malleja ja käytänteitä alueiden urheiluseuroilta ja jaetaan ajatuksia keskustellen. 

Seuraava valmentajien yhteisötapaaminen pidetään syksyllä 2023. Lisätietoja myöhemmin.

Seuraava valmentajaverkoston tapaaminen:

Avoimia luentoja
Päijät-Hämeessä toimiville valmentajille on tarjolla avoin pääsy VAT-koulutuksen luennoille Pajulahdessa. Luennot ovat erinomaisia tilaisuuksia muiden alueen valmentajiin verkostoitumiseen sekä osaamisen kehittämiseen. 

Kaksoisura

Mikä kaksoisura? 

Lisätietoa päijäthämäläisestä urheilijanpolusta perusasteelta korkea-asteella ja aina työelämään, suunnittelutyökalusta urheilijalle sekä tietoa vanhemmille ja valmentajille koulun ja urheilun yhteensovittamisesta.

Lue lisää kaksoisurasta Päijät-Hämeessä tästä. 

PHURA uutiskirje

  • Ajankohtaista tietoa kaksoisurasta, valmennuksesta ja PHURAn tukipalveluista sekä urheilijatarinoita
  • Ilmestyy 17.3., 12.5., 11.8., 13.10. & 12.1.
  • Ilmoittaudu kirjeen tilaajaksi PHUran sivuilta (sivun alalaita) täältä.

Lisätietoja 

PHUra:n tj Johanna Ylinen
johanna.ylinen(at)phura.fi , 044 763 8444. 

Pääset Päijät-Hämeen Urheiluakatemian sivuille klikkaamalla PHUran logoa