URHEILUSEURAAN

Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutus (16 h)

Liikuntaleikkikoulu on 2-6 -vuotiaiden lasten liikunnan monipuolinen liikuntaohjelma, joka on kehitetty eri tahojen ohjaajien käyttöön. Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutus, tuntimallit ja toimintatapa edistävät pienten lasten- ja perheiden liikuntaa mm. urheiluseuroissa, MLL -yhdistyksissä, seurakunnissa ja varhaiskasvatuksessa.
Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutus on laaja tietopaketti lasten liikunnasta. Koulutuksesta ohjaaja saa käyttöönsä liikuntaohjelman tuntimalleineen. Ohjelma takaa sen, että perusliikkeiden harjoittelu on monipuolista ja etenee lapsen kehityksen mukaisesti ja lapsilähtöisesti.
Hinta: 2800 €, sis. koulutuksen sekä materiaalin 15 hlölle 

Lisätietoa tästä.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

UUDISTUNUT! Lasten liike -ohjaajakoulutus, tutustu tarkemmin tästä

Lasten liike -ohjaajakoulutus aloitteleville ja nuorille ohjaajille (6 h)

Koulutus antaa ohjaajalle perustiedot kaikille avoimen liikunnallisen harrastusryhmän ohjaamiseen. Koulutus on suunnattu aloitteleville tai nuorille ohjaajille, joilla on vain vähän tai ei ollenkaan ohjauskokemusta. Koulutus on erinomainen startti ohjaajan polulle. Koulutuksen kesto on kokonaisuudessaan 6 tuntia. Ennakkotehtävä 1 h, kontaktiosa 4 h ja pienryhmä verkossa 1 h (noin 1-3 kk kontaktiosan jälkeen. Kontaktiosan jälkeen on kokemuskorttitehtäviä.

Hinta 400 €, sis. koulutuksen sekä sähköisen materiaalin osallistujille


Lasten liike -ohjaajakoulutus kokeneille ohjaajille ja opettajille (4 h)

Koulutus syventää ohjaajan tietämystä lasten liikunnasta, haastavien tilanteiden ohjaamisesta sekä lasten sisäisen motivaation ja liikunnallisen taitavuuden tukemisesta. Koulutus on suunnattu kokeneille ohjaajille. Ohjaajien aiempia kokemuksia hyödynnetään osana koulutustehtäviä. Koulutuksen kesto 4 tuntia. Ennakkotehtävä 1 h, kontaktiosa 3 h.

Hinta 400 €, sis. koulutuksen sekä sähköisen materiaalin osallistujille

Jonot mataliksi -koulutuskokonaisuuden tavoite on lisätä lasten aktiivisuutta harjoitustunneilla. Koulutuksissa keskeisinä painopisteinä ovat aktiivisuus, koettu pätevyys ja sosiaalinen tekemisen meininki. Koulutukset ovat toiminnallisia tilaisuuksia, jossa osallistujat pääsevät kokeilemaan käytännössä liikuntatehtäviä sekä vaihtamaan ideoita ja mielipiteitä tehtävistä. Tekemisen yhteydessä käydään läpi teoriatietoa toiminnan perusteista. Ja lisäksi koulutustilaisuus on tehokasta liikettä myös sinulle! 

Jonot mataliksi - lapsen itsetunnon tukeminen (1,5 h)

Onnistumiset rakentavat ja vahvistavat lapsen itsetuntoa. Saavatko kaikki lapset riittävästi onnistumisen elämyksiä liikuntatuokion aikana? Koulutuksessa käydään läpi sellaisia liikuntatehtäviä, pelejä ja leikkejä sekä niiden soveltamista, joiden avulla jokainen lapsi pääsee kokemaan onnistumisia liikuntahetken aikana. Mukana myös kimble -pelisovellus.
Hinta: 260 €, sis. koulutuksen sekä monistemateriaalin kaikille osallistujille

Jonot mataliksi  - pelit ja leikit (1,5 h)

Koulutuksessa käydään läpi erilaisia pelien ja leikkien sovelluksia ja kehittelyjä, joilla varmistetaan jokaiselle lapselle aktiivinen osallistuminen ja onnistumisen kokemuksia. Pienillä variaatioilla tuttu peli tai leikki voi saada aivan uudenlaisen luonteen. Koulutussisällössä on uusia sovelluksia jalkapalloon, koripalloon ja salibandyyn.
Hinta: 260 €, sis. koulutuksen sekä monistemateriaalin kaikille osallistujille

Jonot mataliksi - heikko sisätila

Kooltaan isokin liikuntatila voi olla heikko liikuntatila, jos tilan käyttöä ja toimintaa ei ole suunniteltu riittävästi. Koulutustuokion aikana tutustutaan erilaisiin toimintatapoihin, joiden avulla erilaisissa liikuntatiloissa saadaan aikaan riittävästi aktiivisuutta ja onnistumisia eritasoisille liikkujille. Mukana on mm. havaintomotoriikkaa tukevia tehtäviä ja pienessäkin tilassa toteutettavia harjoitteita.
Hinta: 260 €, sis. koulutuksen sekä monistemateriaalin kaikille osallistujille

Liikkujaksi - innosta vähän liikkuvat onnistumaan –koulutus (6 h)

Koulutuksen tavoitteena on antaa ohjaajille toimintamalleja siihen, miten vähän liikkuvia lapsia voidaan innostaa liikkumaan. Keskeisiä teemoja ovat: liikunnan merkitys erityisesti vähän liikkuvalle lapselle, lasten motivointi ja kannustava ilmapiiri vähän liikkuvien lasten rohkaisijana, liikuntatehtävien kehittelyn periaatteet ja keinot sekä ohjaustapojen valinta vähän liikkuvien lasten innostamiseksi.
Hinta 790 €, sis. koulutuksen sekä materiaalin kymmenelle hlölle (lisämateriaalit 13 €/hlö)

Erityistä tukea tarvitseva lapsi liikunnassa (14 h)

Koulutuksen runkona toimii inkluusion kirjo, jossa yhteisen katon ja toiminnan alla voi toteuttaa avoimia eli kaikille soveltuvia harjoitteita, sovellettua liikuntaa, rinnakkaisia harjoitteita, käänteistä integraatiota eli vammaisurheilun lajeja kaikille sekä erillistä toimintaa. Koulutuksessa ideoidaan, sovelletaan ja kokeillaan yhdessä erilaisia leikkejä, harjoitteita ja pelejä. Tämä koulutus on Liikuntaa Kaikille Lapsille hankkeessa kehitetty 2-päiväinen ohjaajakoulutus.
Hinta 1190 €, sis. koulutuksen sekä materiaalin kymmenelle hlölle (lisämateriaalit 15 €/hlö)


Teemakoulutukset kaikille lasten liikuttajille soveltuvat myös alakouluikäisten lasten liikuttamiseen.