Matka kauppaan

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Aikuisella stressi ja kiire kauppaan, lapsi haluaa pois rattaista. Aikuinen antaa puhelimen lapselle, jotta pääsevät nopeasti kauppaan. Lapselta menee elämä ohi, kun hän vain tuijottaa puhelinta. Aikuisella syttyy lamppu, eihän tämä näin voi mennä! Nappaa puhelimen pois ja he lähtevät yhdessä ympäristöä tutkien liikkumaan kohti kauppaa.

  • Tutkimuksien mukaan äidin raskaudenaikainen voimakas stressi voi vaikuttaa lapsen aivojen kehitykseen ja myös temperamentin piirteisiin sekä tunteiden säätelyyn.
  • Läheisyys ja turvan tunne, sekä välittävä ja innostava aikuinen ovat tärkeitä lapsen kehitykselle.
  • Pitkään jatkuneella vanhemman stressillä voi olla merkittäviä vaikutuksia lapsen kehitykseen, esimerkiksi lapsen itsesäätelykykyyn ja tunne-elämään. Lapsuudessa koetut tuntemukset ja olosuhteet vaikuttavat vielä aikuisenakin. Lue lisää. 
  • Uusimpien tutkimuksien mukaan lapsen luonnollinen liikunta on parasta tukea oppimiselle (Huotilainen 2017)
  • Pienten lasten (alle 5 v) osalta WHO linjasi vuonna 2019, että ruutuaikaa saisi olla enintään 1 tunti päivässä ja lähempänä vuoden ikää tai sen alle, ruutuaikaa ei tarvitsisi olla lainkaan.