VANKKA PERUSTA AKTIVOITUMISELLE

Lahden ikiomaan hiki- ja tarinatehtaaseen Kortteliliigaan työllistetty Antti Kousa perusti oman yhdistyksen innostaakseen erilaisia ihmisiä kuntosalin vetovoimaan. LITTI hankkeen kautta puolitoista vuotta sitten työllistetyn Antti Kousan toimenkuva Lahden Kortteliliigassa on ollut monipuolinen.

-Kousa on antanut oman merkittävän panoksensa erilaisten tapahtumien toteuttamiseen. Hän on aktiivinen kaveri, jolla on hyviä ideoita ihmisten innostamiseksi yhteisöllisen toiminnan pariin. Esimerkiksi Kortteliliigapäivätapahtumassa Kousa järjesti suosittuja yleisökilpailuja ja osoittautui erinomaiseksi kuuluttajaksi, mainitsee Kortteliliigan toiminnanjohtaja Jake Ropponen.

Antti Kousan mielestä antoisinta päivittäisessä työssä on ollut tutustuminen erilaisiin persooniin ja urheilulajeihin. -Olen päässyt tekemään töitä laidasta laitaan. Jokainen päivä on ollut erilainen. Olen oivaltanut, että Kortteliliiga-harrastus on suurelle joukolle lahtelaisia antoisa elämäntapa.

Kousan mukaan monipuolinen työ lahtelaisyhdistyksessä on kohentanut hänen elämänlaatuaan monin tavoin. -Moneen vuoteen omaan elämääni ei kuulunut oikeastaan mitään muuta kuin oman lapsen hoitamista ja kuntosalia. Ovimiehen hommien jälkeen olin ollut pitkään työttömänä. Nyt, kun pääsin takaisin työelämään, sain aivan uudenlaista sisältöä arkeeni ja mahdollisuuden toimia yhteisön jäsenenä, Kousa kertoo.

Aktivoituminen johti Kousan osalta siihen, että hän perusti palkkatukijakson aikana HC Team-yhdistyksen. Vuosikymmeniä voimailua intohimoisesti harrastanut lahtelainen toteutti unelmansa Hennalaan perustetun kuntosalin myötä.

-Yksilövalmentajani Jukka Sinkkonen on ollut minulle tärkeä neuvonantaja ja tukihenkilö kuntosalin perustamisessa ja muutenkin. Olen iloinen siitä, että kuntosalimme on otettu hyvin vastaan.

Antti Kousa vakuuttaa, että lokakuun lopussa päättynyt työllistämisjakso Kortteliliigassa on tarjonnut hänelle vahvaa uskoa tulevaisuuteen. -Jatkossakin haluan työskennellä aktiivisesti erilaisten ihmisten parissa.

Lahden Kortteliliiga on ollut mukana työvoimapoliittisissa hankkeissa jo vuosikymmeniä. -Osallistuimme aikoinaan jo LITY-hankkeeseen. LITTI-hankkeessa on ollut erityistä se, että Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry on hoitanut kaiken palkanmaksuihin ja työnantajavelvoitteisiin liittyvän byrokratian meidän puolestamme. Tästä palvelusta olemme olleet erityisen tyytyväisiä, toiminnanjohtaja Ropponen toteaa.

-Suurin hyöty on ollut hankkeen kautta saatu lisävoima yhdistystoimintaamme. Esimerkiksi lajijaostomme ovat saaneet merkittävää apua omaan työhönsä, Ropponen kertoo.

Juttu on 24.11.2016 pidetyn LITTI hankkeen loppuseminaarin julkaisusta.
Teksti:Jarmo Mäkeläinen / Ampersand Design Oy