KAKSIN VERROIN ILOA JA HYÖTYÄ

Sysmässä monissa yhdistyksissä vaikuttavalla Mia Kärkkäisellä on erinomaisia kokemuksia pitkäaikaistyöttömien työllistämisestä erilaisiin työtehtäviin. -Meillä on kaiken kaikkiaan loistavia kokemuksia LITTI-hankkeesta. Sen kautta olemme löytäneet meille töihin neljä osaavaa ja motivoitunutta ihmistä. He ovat arvokkaalla työpanoksellaan ottaneet paikkansa työyhteisöstämme. Heille uskotut työtehtävät ovat hoituneet erinomaisesti, kertoo Sysmän Kirjakyläyhdistys ry:n sihteeri Mia Kärkkäinen.

Kun Arto Virtanen ja Jukka Sinkkonen vierailivat Sysmässä kolmisen vuotta sitten kertomassa Liikunnalla Tukea Työelämään-hankkeesta, Sysmän Kirjakyläyhdistyksessä päätettiin tarttua hankkeen tarjoamaan mahdollisuuteen.

-Olemme aktiivinen yhdistys, joka järjestää erilaisia tapahtumia. Meillä oli siis tarve löytää sopiva työntekijä. Työnhaun kautta, Jukka Sinkkosen välittämänä löytyikin erinomainen työntekijä juuri meidän tarpeisiimme. Tuija Valkeavuori-Mononen työskenteli Kirjakyläyhdistyksessä ja kirjakaupassa LITTI-hankkeen kautta. Yhdistyksellä ei kuitenkaan ollut palkkatukijakson jälkeen varaa palkata Tuijaa, mutta, kun hän oli niin hyvä työntekijä, palkkasin hänet töihin leirintäalueellemme yhdeksi kesäksi, Camping Sysmän yrittäjänä toimiva Mia Kärkkäinen toteaa.

Valkeavuori-Monosen työpanoksen ansiosta Kirjakyläyhdistyksen arkistomateriaali saatiin järjestykseen historiikkia varten. Nykyisin hän on yhdistyksen hallituksen jäsen. -Tuija kohdalla työttömyys päättyi loistavasti sujuneen palkkatukijakson myötä. Sehän on näiden työllisyyshankkeiden päämääränä: päästä työttömyydestä takaisin omalle urapolulle, Kärkkäinen kiteyttää.

Sysmän 4H-yhdistyksen varapuheenjohtajana nykyisin toimiva Mia Kärkkäinen kertoo, että myös paikallinen 4H-yhdistys on saanut osaavan työntekijän palkkatuella. -TE-toimistolle tehdyn työpaikkahaun jälkeen löytyi Jessica Eskelinen, joka työskentelee yhdistyksessämme toiminnanohjaajana. Jukka Sinkkonen selvitti puolestamme, mihin tukeen hän on oikeutettu.

Viimeksi Kärkkäinen on löytänyt sopivan työntekijän LITTI-hankkeen kautta leirintäalueelleen. -Markku Rinteen kanssa teimme aluksi työkokeilusopimuksen, jonka jälkeen solmimme vuoden loppuun asti kestävän työsopimuksen. LITIN avulla löysimme leirintäalueellemme erittäin osaavan talonmiehen, Kärkkäinen iloitsee.

 

Juttu on 24.11.2016 pidetyn LITTI hankkeen loppuseminaarin julkaisusta.
Teksti:Jarmo Mäkeläinen / Ampersand Design Oy