Talvi

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Aikuinen vetää lasta pulkassa ja hermostuu, kun lapsi ei meinaa pysyä pulkan kyydissä. Aikuinen saa kuitenkin idean! Hän haastaa lapsen kokeilemaan erikoisia tapoja olla pulkan kyydissä. Kaikki voittaa ja on iloisia!

Lapsen tulee saada tutulta aikuiselta kannustusta liikkumiseen ja fyysisesti aktiiviseen toimintaan. Fyysisesti aktiivisesta toiminnasta tulee kehuja saada säännöllisesti. Aikuisten ja lasten yhteinen tekeminen opettaa lapselle vuorovaikutustaitoja sekä myönteistä suhtautumista toisiin. Ne ovat tärkeitä askeleita kohti fyysisesti aktiivista, terveyttä ja hyvinvointia edistävää elämäntapaa.

Lasten kannalta on tärkeää, että heidän vanhempansa osallistuvat liikuntaan, koska se innostaa heitä liikkumaan paitsi omaehtoisesti myös yhdessä lastensa kanssa. (OKM 2016, 46)  

Aikuisten tehtävä on myös etsiä ja luoda liikkumaan houkuttelevia ympäristöjä, joissa monipuolinen liikkuminen on sallittua. Lapsi näkee kaiken ympärillään olevan tilan ja ympäristön kiinnostavana paikkana liikkumiseen, niin sisällä kuin ulkona. (OKM 2016, 47)

Lapsi on luontaisesti fyysisesti aktiivinen mutta turhat kiellot ja rajoitteet voivat sammuttaa halun liikkua. (Helsinkiliikkuu.fi)  

Harvoin tulee pohdituksi, että pienet liikettä rajoittavat arkiset valinnat eivät ole lapsen parhaaksi pitkässä juoksussa (Helsinkiliikkuu, 80% lapsista liikkuu liian vähän)