Matka päiväkotiin

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Ajatko aina oven eteen? Entäpä jos joskus tekisit toisin?

Aikuisten askeleet: 2000–5000 koostuu päivänaskareista, 9000 askelta on suositus. Ideaali askelmäärä on 13 000. Paljonko on sinun askeleesi? Entäpä lapsesi? Paljonko askeleita kertyy, jos joka päivä kävelette yhdessä 1 km?

  •  Pysyäksemme terveenä, meidän tulisi liikkua suosituksien mukaan. Aikuisten tulee liikkua 2,5 h/viikossa, mikä tarkoittaa noin 20min/päivä. Tämä suositus täyttyy puolen kilometrin kävelyllä suuntaansa. Vaihtoehtoisesti jos liikkuu rasittavasti 1,5 h/viikko, niin se riittää pitämään terveyttä yllä.
  •  Alle kouluikäisen lapsen liikuntasuositus on 3 h päivässä.  2 h ”puuhastelua” ja 1h fyysisesti aktiivista rasittavaa liikettä. Liike koostuu päivän aikana pienistä suorituksista. Pysytään liikkeessä, jotta pysymme terveinä!
  •  Pienet teot arjessa ratkaisevat mihin suuntaan lapsen elämäntavat lähtevät. Vähän liikkuva lapsi on suurella todennäköisyydellä vähän liikkuva aikuinen.

Lähde Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset (lapsen suositus) Aikuisen suositus UKK-instituutti