Plogging

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lapsi ja aikuinen ovat lähdössä ulkoiluttamaan koiraa ja aikuiselle tulee mieleen viime lenkki, jolloin lapsi löysi roskan ja aikuinen ei halunnut nostaa roskaa, koska se oli likainen. Aikuinen saakin väläyksen ja nappaa mukaan grillipihdit. Siitäpäs lapsi innostuu ja ulkoillessa kerätäänkin paljon roskia. Kuin huomaamatta, lenkin pituus kasvaa. Aikuinen myös huomioi tämän ja käyttää ajan hyödyksi, nostamalla roskan kyykkäämällä.

Mallioppiminen, jo 3-vuotiaana omaksutuilla elämäntavoilla on tapana pysyä koko elämän ajan. Lapsena opitut tavat periytyvät, jo 3-vuotiaana omaksutuilla elämäntavoilla on pysyvät koko elämän ajan. Varhaislapsuus antaa suunnan sille, kasvaako lapsesta aktiivinen vai passiivinen aikuinen.


Ja mitä sana plogging oikein tarkoittaa?

“Plogging on liikuntamuoto, joka yhdistää vastuullisuuden ja liikunnan riemun. Plogging tulee sanoista jogging (lenkkeily) ja plocka upp (poimiminen) ja tarkoittaa suomeksi roskajuoksua. Samalla kun juokset tai kuljet luonnossa voit kerätä pussiin sinne kuulumattomia asioita.” 


Lisäinfoa:
Suomen Latu
Valtioneuvosto