LIIKKUMISEN EDISTÄMINEN

Päijät-Hämeessä on hyvät edellytykset liikkumisen edistämiseen olosuhteiden, osaamisen sekä yhteisen tahtotilan pohjalta. Yhdenvertaisuuden lisäämiseksi tulee kiinnittää kohdennettua huomiota vähän liikkuviin, toimintarajoitteita kokeviin sekä heikossa yhteiskunnallisessa asemassa oleviin.


Vastuu päijäthämäläisten liikkumisen edistämisestä kuuluu kunnille, hyvinvointialueelle, seuroille ja järjestöille, työpaikoille, yrityksille, kouluille ja oppilaitoksille, päätöksentekijöille sekä monille muille toimijoille. Jokaisella meillä on myös vastuu omasta sekä läheistemme hyvinvoinnista ja liikkuminen eri muodoissaan on meille kaikille askel kohti parempaa hyvinvointia.


Päijät-Hämeessä on tehty jo vuosia suunnitelmallista työtä liikkumisen edistämiseksi. Päijät-Hämeen ensimmäinen terveysliikuntastrategia laadittiin vuosille 2009–2020. Sport Päijät-Häme strategia laadittiin vuosiksi 2016–2020. Lisäksi on laadittu Päijät-Hämeen liikunnan, elämysten ja hyvinvoinnin tiekartta 2030. Viimeisimpänä on laadittu Liikkuva Päijät-Häme 2030 -ohjelma, joka on jatkoa aikaisemmille strategioille. 


Lisätietoja:

Keijo Kylänpää
keijo.kylanpaa(at)phlu.fi
p. 040 552 9233