LIIKKUMISEN EDISTÄMINEN

Päijät-Hämeen liikkumisohjelma 2023-2030

Päijät-Hämeen Liikkumisohjelma käynnistyy vuonna 2023. Se tulee toimimaan alueen keskeisimpänä ohjaavana dokumenttina liikkumisen edistämisessä, etenkin kuntatoimijoille. Ohjelma on jatkoa vuosien 2009-2020 Terveysliikuntastrategialle. 

Mukana valmistelussa ovat Päijät-Hämeen Liitto, Päijät-Hämeen Liiikunta ja Urheilu, Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymä, Liikuntakeskus Pajulahti, Suomen Urheiluopisto, LAB-ammattikorkeakoulu, alueen kunnat ja järjestötoimijat sekä muut aiheesta kiinnostuneet tahot.

Päijät-Hämeen liikunnan, elämysten ja hyvinvoinnin tiekartta 2030

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Päijät-Hämeen liikunnan, elämysten ja hyvinvoinnin tiekartta 2030:ssa on esitelty neljä teemaa ja niiden toimenpiteet, joiden avulla Päijät-Hämeen liikunta-, elämys- ja hyvinvointitoimintaa kehitetään vuoteen 2030 asti.

Tiekartan visio on seuraava: Päijät-Häme on vetovoimainen ja kansainvälisesti kiinnostava liikunnan, elämysten sekä hyvinvoinnin osaamiskeskittymä ja innovaatiotoimija.

Tiekartan sisällöt ja toimenpiteet koostuvat seuraavista teemoista:

  1. Olosuhteiden ja infran kehittämisellä kohti monipuolista ja saavutettavampaa toimintaa (mahdollistaa hyvinvoinnin kasvattamisen ja liiketoiminnan tukemisen yli kuntarajojen).
  2. Digitaalisuudella kohti tehokasta saavutettavuutta (mahdollistaa tehokkaat palvelut sekä innovaatioiden ja liiketoiminnan kehittämisen)
  3. Yhteisellä brändiviestillä kohti loistavaa asiakaskokemusta
  4. Vahvalla osaamisella kohti saumatonta yhteistyötä (mahdollistaa koulutuksen, osaamisen, verkostojen sekä innovaatio- ja liiketoimintapotentiaalin hyödyntämisen)

Tiekartta on toteutettu yhteistyössä Päijät-Hämeen liiton, LAB-ammattikorkeakoulun ja PHLU:n kanssa. Tiekartan rakentamisessa keskeinen rooli on ollut käyttäjillä, julkisen ja 3. sektorin toimijoilla, elinkeinoelämän edustajilla sekä koulutus- ja kehittämisorganisaatioilla.

Päijät-Hämeen liikunnan, elämysten ja hyvinvoinnin tiekartta 2030 

Hiilloksesta roihuun -webinaariPäijät-Hämeen liikunnan, elämysten ja hyvinvoinnin tiekartta 2030 julkistamistilaisuuden videotallenne

Terveitä elintapoja edistäviä toimintamalleja alueelta

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lisätietoja:

Keijo Kylänpää
keijo.kylanpaa(at)phlu.fi
p. 040 552 9233