PHLU:n hallituksen kokoustiedote

6.4.2022

Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n hallitus kokoontui 5.4.2022. 

Hallitus hyväksyi kokouksessa vuoden 2021 vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen esitettäväksi kevätkokoukselle. 
Kevätkokous pidetään ke 27.4. klo 18.00 Ravintola Voiton auditoriossa. 

Kokouksessa hyväksyttiin Päijät-Hämeen Urheilugaalan päivitetyt palkitsemisluokat ja -kriteerit seuraaville vuosille palkitsemistyöryhmän esityksen pohjalta. Jatkossa palkitsemisluokat ovat: 
1) elämänura palkinto 2) vuoden urheilija palkinto 3) vuoden valmentaja palkinto 4) vuoden vammaisurheilija palkinto 5) vuoden nuori urheilija palkinto 6) vuoden urheiluseura palkinto 7) vuoden joukkue palkinto 8) vuoden liikunta- ja urheiluteko. Lisäksi gaalassa tullaan jatkossakin myöntämään vuoden akatemiaurheilija palkinto, vuoden taustavoima (Jokeri) palkinto, vuoden liikkuvin työpaikka palkinto, vuoden liikkuvin koulu palkinto ja muita erikoispalkintoja eri toimijoiden kanssa. Kriteerien osalta isoin muutos tuli siihen, että vuoden urheilija ja vuoden vammaisurheilija voi olla jatkossa urheilija joka edustaa alueen urheiluseuraa tai asuu PHLU:n toiminta-alueella.

Kokouksessa kuultiin hyvinvointialueen valmistelutöiden osalta tilannekatsaus (alustaja Rinna Ikola-Norrbacka). Hyvinvointialueen valmistelutyöt ovat menossa hyvää vauhtia eteenpäin myös Päijät-Hämeessä. Liikunnalla tulee olla keskeinen osa hyvinvoinnin ja terveyden edistämistämisessä hyvinvointialueilla ja kunnissa myös jatkossa. Jotta liikunta saadaan esiin HYTE -työssä, päätettiin että valmisteilla olevassa liikuntastrategiassa ja -suunnitelmassa nostetetaan yhteisiä kärkiä myös HYTE -tavoitteiden osalta.

Kokouksessa kuultiin alustus ja käytiin keskustelu myös PHLU:n aikuisliikuntatoiminnan kokonaisuudesta ja toimenpiteistä (alustaja Reda Oulmane).  Kokonaisuuden osalta tavoitteet ovat toteutuneet hyvin ja asiantuntijapalveluille ja muille palveluille on ollut kysyntää. 

Kokouksessa päätettiin hyväksyä Lahden Ilmasilta ry ja Iitin käsityöläiset PHLU:n jäseniksi. Ero jäsenyydestä myönnettiin Lahden Roller Derby ry:lle ja Orimattilan Latu ry:lle. 
Kokouksessa käytiin läpi myös PHLU:n talous- ja henkilöstöasioita, kesätyöseteliasiaa, seuratoiminnan digihankkeen valmistelua ja aluejohdon neuvottelupäivien terveisiä Kajaanista. 

Kesätyösetelien osalta alueelle myönnettiin rahoitus 240 nuoren palkkaamiseen urheiluseuroihin kesäkaudelle 2022. 

Lisätiedot: aluejohtaja Mai-Brit Salo, puh. 040 836 7766