PHLU:n hallituksen kokoustiedote

15.6.2023

Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n hallitus kokoontui vielä ennen kesälomia 6.6.2023 Suomen urheiluopistolla Vierumäellä. 

Kokoukseen oli varattu aikaa klo 20 asti ja kokouksen pääteema oli PHLU:n työllisyystoiminnan jatkosuunnitelmat.  Työllisyyshankkeen nykyinen kolmevuotinen TYPO -rahoitus on päättymässä ja työllistämistoiminta on kokonaisuudessaan uusien isojen muutosten edessä. Uusi palkkalaki astuu voimaan 1.7.2023 ja työllisyyspalvelut siirtyvät vuoden 2025 alusta kunnille.  Nämä muutokset vaikuttavat myös PHLU:n omaan työllistämistoimintaan. 
Työllistämisasiaa oli kokouksessa alustamassa ja mm. TE25 suunnitelmaa esittelemässä Asikkalan työllisyysvastaava Minna Toivanen. Kokouksessa päätettiin, että valmistellaan jatkosuunnitelmia ja selvitetään mahdollista TYPO -jatkorahoitusta vuodelle 2024 sekä mahdollisia muita rahoitusvaihtoehtoja. Toiminnan jatkon turvaaminen nähtiin tärkeänä.  Tällä hetkellä työllistämistoiminnassa on yhteensä 127 asiakasta.  

Kokouksessa käytiin läpi PHLU:n taloustilannetta ja sovittiin, että seuraavaan kokoukseen tehdään ennustelaskelmat loppuvuoden osalta ja arvioidaan alustavasti vuotta 2024. Tällä hetkellä PHLU:n taloustilanne näyttää hyvälle.

PHLU sai kesätoiminnan avustusta (OKM)175 000 euroa 250 nuoren palkkaukseen seuroihin 1.4.-31.9. väliseksi ajaksi. Avustusta haki yhteensä 55 seuraa ja kaikille tukea hakeneille seuroille avustusta pystyttiin myöntämään. PHLU:lle myönnettiin myös koulutustukea ja sillä seuroille tarjotaan nyt erilaisia maksuttomia koulutuksia.  

Päijät-Urheilugaalan 2024 osalta päätettiin, että gaala tullaan järjestämään la 17.2.2024. Paikan osalta päätös tehdään lopullisten tilalaskelmien jälkeen. 

Suomen Liikunnan Alueet ry:n kevätkokouksessa 15.6.2023 PHLU:lta edustaa pj. Jussi-Matti Salmela. 

Jäsenasioissa Lahden Lutherin kirkko /Sley ry:lle myönnettiin ero PHLU:n jäsenyydestä.

PHLU:n uudet toimintasäännöt hyväksyttiin PHLU:n kevätkokouksessa toukokuussa ja säännöt ovat nyt Patentti- ja rekisterihallituksen käsittelyssä. 

PHLU:n henkilöstön osalta kesälomat pidetään pääsiassa heinäkuussa ja mahdolliset liukumavapaat pidetään pois kesäkaudella. 
Seuraava hallituksen kokous pidetään ti 12.9. klo 17.00.

Lisätiedot: aluejohtaja Mai-Brit Salo, puh. 040 836 7766