Ikiliikkuja-kampanjassa etsitään ratkaisuja

2.3.2022

Ikiliikkuja haluaa innostaa liikkeelle ja muistuttaa arjen pienten valintojen merkityksestä hyvinvointiin. PHLU sekä Ikäinstituutti sen 12 muun kumppanijärjestön kanssa kampanjoivat huhtikuussa viikolla 14 ja elokuussa viikolla 34 arjen aktiivisuuden puolesta.

Viestintäkampanjassa halutaan pysäyttää viestin näkijät ja kuulijat liikunnan esteiden äärelle ja miettimään, miten niitä voitaisiin taklata. Millaisia helppoja keinoja olisi lisätä arkeen liikettä? Mukana on myös ripaus huumoria.

Kampanjaviestejä tullaan näkemään sosiaalisessa mediassa, esim. Facebookissa ja Instagramissa, järjestöjen eri viestintäkanavissa sekä mainoksina lehdissä ja verkossa. Tulossa on myös video ja radiomainos.

Uusia liikuntaohjelmia käyttöön

Kampanjan tueksi tuotetaan uusia liikuntaohjelmia. Videot löytyvät viimeistään huhtikuun alusta voima- ja tasapainoaiheiselta voitas.fi -sivulta. Ohjelmista on tulossa videoiden lisäksi myös kirjalliset liikeohjeet kuvineen.

Tulossa on viisi uutta ohjelmaa:

  • Voimaa ja tasapainoa tasot 1, 2 ja 3
  • Pariharjoitus, joka on ohjattu ruotsiksi, mutta tekstitetty myös suomeksi
  • Kehon ja mielen tasapainoa, joka rauhallisena harjoituksena sopii vaikka aamun herättelyyn tai illalla rauhoittumiseen

Näiden lisäksi uusia sisältöjä tuotetaan lisää loppukeväästä. Ne ovat katsottavissa ja hyödynnettävissä viimeistään heinäkuussa.

Kaikki viestintä- ja liikuntamateriaalit ovat myös paikallisjärjestöjen käytettävissä. Sosiaalisen median julkaisuissa kannustamme käyttämään tunnisteita #LisääVoimaaVuosiin ja #Ikiliikkuja. Kutsumme kaikki mukaan viemään hyvinvoinnin viestejä eteenpäin! 

Kuva: Emil Ptacek