Infoa Lahden kaupungin tukitoimista seuroille ja muille yhdistyksille koronatilanteessa

14.4.2020

Lahden kaupunki tukee koronavirusepidemiasta johtuvassa poikkeustilanteessa kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntaseuroja, -järjestöjä, -yhdistyksiä sekä muita kolmannen sektorin toimijoita, joiden toiminnan tavoitteena on hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen.  Lue lisää täältä.

Tiedoksi Lahden kaupungin liikuntapalveluiden tarkempi tiedote asiasta ja kysymykset seuroille.  Vastauksia kysymyksiin pyydetään viimeistään 6.5. mennessä. Lisätietoja tommi.lanki(a)lahti.fi sekä kustaa.ylitalo(a)phlu.fi.

Tiedote
Lahti 9.4.2020

Tervehdys Lahden kaupungin liikuntapalveluista!

Olemme vastaanottaneet seuranne vuosiavustushakemuksen vuodelle 2020.

Vuosiavustusten hakuaika päättyi 31.3.2020. Avustukset on määrä myöntää liikunta- ja kulttuurilautakunnan kokouksessa 20.5.2020 (mahdollisesti myöhemminkin liitetäydennysten saapumisten jälkeen).

Vallitsevan, maaliskuun puolivälissä alkaneen koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen seurauksena seurojen toiminta on vaikeutunut pääsääntöisesti merkittävästi ainakin väliaikaisesti.

Liikuntapalveluissa valmistaudutaan kaupunginjohtajan päätöksen mukaisesti tukemaan seurojen toimintaa eri tavoin poikkeustilanteen aiheuttamien toiminnallisten ja taloudellisten vaikeuksien helpottamiseksi.

Toimenpiteet muodostuvat harjoitusvuoromaksujen ja vuokrakustannusten kompensaatioista sekä mahdollisista raha-avustusten korotuksista.

Tähän liittyen pyydämme teitä vastaamaan lyhyesti ja vapaamuotoisesti muutamaan kysymykseen poikkeustilanteen vaikutuksista seuran toimintaan ja erityisesti taloudelliseen tilanteeseen.

Taloudellista arviota pyydetään tässä vaiheessa aikavälin 17.3.-31.5.2020 vaikutuksista.

Kysymyksiin vastaamisen lisäksi pyydämme teitä myös täydentämään lähettämäänne vuosiavustushakemusta siten, että ilmoitatte summan, jota haette poikkeustilanteen seuralle aiheuttamien taloudellisten menetysten kompensoimiseksi jo aiemmin hakemanne vuosiavustuksen lisäksi.

Jos poikkeustilanteen vaikutukset sisältyvät jo vuosiavustushakemukseen, ilmoittakaa myös se vielä kertaalleen, kiitos.

Pyydän toimittamaan vastaukset suoraan sähköpostiini (tommi.lanki@lahti.fi) viimeistään 6.5.2020 mennessä. Vastaukset voi kirjoittaa suoraan tähän word-pohjaan ja lähettää s-postin liitteenä takaisin.

Liitämme vastaukset liikunta- ja kulttuurilautakunnan avustusten jaon valmisteluprosessiin poikkeustilanteen vaikutuksesta tehtävänä normaalin hakumenettelyn täydennyksenä.

Ystävällisin terveisin, Tommi Lanki, liikuntatoimenjohtaja, Lahden kaupunki

Kysymyksiä seuranne arvioista koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen osalta.

1.       Miten arvioitte poikkeustilanteen vaikutukset seuran toimintaan ja talouteen?

2.       Minkälaisia toimenpidesuunnitelmia seurallanne on poikkeustilanteen keston ajalle ja sen jälkeisen toiminnan käynnistämiselle?

3.       Miten arvioitte poikkeustilanteen vaikutukset seuranne jäsen- ja harrastajamääriin pitemmällä aikavälillä?

4.       Uhkaako poikkeustilanne seuranne toiminnan jatkuvuutta?

-päättyessään 31.5.2020                                                    kyllä                    ei

-jatkuessaan kesä-heinäkuulle 2020                              kyllä                    ei

5.       Ilmoittakaa avustussumma, jota haette poikkeustilanteen seuralle aiheuttamien taloudellisten menetysten kompensoimiseksi aiemmin hakemanne vuosiavustuksen lisäksi, ellei se sisälly jo alkuperäiseen haettuun summaan.