Lahti Basketball Junioreille Vuoden Tähtiseurapalkinto

18.11.2021

Kuva: Tommi Mustaniemi

Lahti Basketball Juniorit ry on valittu vuoden 2021 lasten ja nuorten Tähtiseuraksi

Suomen Olympiakomitea palkitsi jo kuudennen kerran lasten ja nuorten urheiluseuroja Tähtiseura-laatupalkinnoilla. Gasumin lahjoittama 5000 euron pääpalkinto luovutettiin eilen Lahti Basketball Junioreille koripallon liigaottelun puoliajalla Lahti Energia Areenalla.  Vuoden lasten ja nuorten Tähtiseura 2021 -laatupalkintoa vastaanottamassa olivat seuran puheenjohtaja Pekka Snåre ja toiminnanjohtaja Jimi Koskinen sekä ryhmä seuran omia junnuja. Palkinnon luovutti Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja.

Monipuolisuus, tyttöjen ja poikien harjoitus- ja pelimahdollisuuksien parantaminen, avoin yhteistyö muiden seurojen kanssa sekä laadukas ja virtaviivainen viestintä ovat olleet seuran kehityksen ja laadukkaan toiminnan perustana.  

Lahti Basketball Junioreissa on mukana 622 harrastajaa. Seura tarjoaa juniori- ja harrastepelaajille mahdollisuuden harrastaa koripalloa itselleen sopivalla tasolla sekä kilpa- että harrasteryhmissä.

Lahti Basketball Juniorit -seuran toiminnanjohtaja Jimi Koskinen on todella iloinen seuran saamasta tunnustuksesta.

– Palkinto on meille aivan upea kunnianosoitus sekä tosi tärkeä ja konkreettinen apu. Se on iso kiitos koko seuralle siitä, että olemme tehneet oikeita asioita viimeisten vuosien aikana.

– Korona on kurittanut talouttamme, sillä rajoitusten takia sisäpelejä ei voitu järjestää pitkään aikaan ja pelaajamäärät pienentyivät. Olemme myös joutuneet perumaan jo kahdesti perinteisen Easter Tournament -pääsiäisturnauksen, jolla on ollut iso vaikutus talouteemme.

– Kun korona pisti pelit tauolle, me päätimme käyttää ajan seuratoiminnan kehittämiseen Tähtiseura-laatuohjelman avulla. Saimme kahden vuoden urakan valmiiksi viime talvena ja nyt meillä on toimivat systeemit seuran pyörittämiseen mahdollisimman laadukkaasti. Suunta on oikea, ja seuran toiminnan kehittäminen jatkuu!

Seurassa on Koskisen lisäksi neljä päätoimista ja 65 sivutoimista valmentajaa sekä satoja vapaaehtoistyöntekijöitä.

Vuoden lasten ja nuorten Tähtiseuran -palkintoa haki yli 100 seuraa, joista Liikunnan aluejärjestöt valitsivat omat ehdokkaansa. Olympiakomitea teki lopulliset valinnat yhdessä Gasumin kanssa.

Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu onnittelee Lahti Basketball Junioreita ansaitusta tunnustuksesta!

Teksti muokattu Olympiakomitean laatimasta tiedotteesta. Koko tiedotteen löydät täältä!

Tietoa Tähtiseurasta -ohjelmasta löydät täältä.

Lisätietoa antaa myös PHLU:n seurakehittäjä Kustaa Ylitalo: kustaa.ylitalo@phlu.fi, p. 040 8390 446