PHLU -kesätyöseteleitä vielä haettavissa loppukesäksi 2022

21.3.2022

Päivitetty 23.6.2022

PHLU -kesätyöseteli mahdollistaa nuorten työllistämisen

Muutamia kesätyöseteleitä vielä jäljellä! Kesätyöseteleistä kiinnostuneet, olkaa suoraan yhteydessä: kustaa.ylitalo@phlu.fi

Kesätyösetelituki on tarkoitettu 15-29-vuotiaan nuoren palkkaamiseksi kahden viikon ajaksi urheiluseuraan aikavälillä 1.5.–30.9. ja on suuruudeltaan 700 euroa/nuori. Tukea voi käyttää palkkaan sekä sivukuluihin. Seura voi hakea yhtä tai useampaa työllistämisseteliä, mutta yksi nuori voi käyttää vain yhden setelin. Kahden viikon työaika voidaan pilkkoa pidemmällekin ajalle, jos työpäiviä tulee esimerkiksi vain kerran viikossa.

Ensisijainen arviointikriteeri kesätyösetelien myönnössä on lasten liikuntamahdollisuuksien lisääminen seuroissa. Tukea voidaan myöntää myös muihin työtehtäviin urheiluseuroissa, mutta liikuntaleirit, kurssit ja valmennukset ovat ensisijaisia tukipäätöksiä tehdessä. Tukipäätöksien myönnössä huomioidaan myös positiivisesti seurojen erityislapsille ja nuorille suunnattu toiminta. 

Hankkeen rahoitus tulee Opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Valtakunnallisesti nuorten kesätyöllistämiseen myönnetään tukea tänä vuonna 2,2 miljoonaa. 

Lisätietoja hausta antaa PHLU:ssa Kustaa Ylitalo, kustaa.ylitalo(a)phlu.fi.