Salpausselkä Bike Fest avaa Päijät-Hämeen pyöräilykesän 2023

25.1.2023

Päijät-Hämeen pyöräilykesä käynnistyy vuonna 2023 alueen pyöräily- ja matkailutoimijoiden yhdessä ideoimalla Salpausselkä Bike Fest -tapahtumalla. Tapahtuman keskuspaikkana toimii 27.5.2023. Camping Messilä, mutta mielenkiintoista ohjelmaa on pyöräilyväelle tarjolla jo perjantaina 26.5. Vierumäen etkoilla.

Salpausselkä Bike Fest tuo esille Päijät-Hämeen pyörämatkailun parhaita reittejä ja palveluja sekä tarjoaa matalan kynnyksen mahdollisuuden testata niitä itse. Tapahtumakonsepti on suunniteltu LAB-ammattikorkeakoulun ja PHLU :n yhteisessä Pyörämatkailijan Päijät-Häme -hankkeessa. Keväällä 2023 järjestettävän pilottitapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa on ollut mukana lähes 20 yritys-, yhdistys- ja aluetoimijaa sekä vapaaehtoisia pyöräilyn harrastajia, joille kaikille suuret kiitokset jo tässä vaiheessa!  

Ensimmäinen Salpausselkä Bike Fest painottuu Hollolan-Lahden-Heinolan alueelle, mutta konseptin ideana on, että tapahtuma voitaisiin toteuttaa vuorovuosin I ja II Salpausselkien alueella, jolloin pystyttäisiin kattamaan paremmin kokonaan Salpausselkä Geoparkin alue.

Salpausselkä Bike Festin ohjelmarungon muodostavat opastetut MTB- ja gravelretket, joiden sisällöissä tuodaan esille alueen geologista perintöä. Yksittäisten retkien ohjelmassa on mm. geologisesti kiinnostava kahvitauko, vierailu sahtimuseossa sekä tutustumista alueen geologisten kohteiden tarinaan. Keskuspaikalla ohjelmassa on mm. fillarin tuunaustaitoja testaava Uniikkien ajokkien marssi, fillariversio ”eukonkannosta” -Riksaralli sekä perheen pienimmille suunnattu Sepon ja Saulin geopark -pyöräkoulu. Näiden lisäksi Camping Messilässä voi tutustua myös Tervetuloa pyöräilijä -teemaisiin messuihin sekä testata Haibiken fillareita. Tapahtuman tunnelmanluojana toimii Mikko ”Peltsi” Peltonen ja maaseutua rakastavina kummeina Seppo ja Sauli -Camping Messilän vuohet.

Pyörämatkailijan Päijät-Häme - hanketiimi