Varhaiskasvatuksen liikunta - tiedote 1/2021

7.1.2021

LIIKUNNALLISTA UUTTA VUOTTA!

Uusi vuosi on käynnistynyt ilahduttavan talvisissa merkeissä. Tässä tiedotteessa infoa alkuvuoden tilaisuuksista varhaiskasvatuksen osalta. Koronatilanteesta johtuen, tilaisuudet toteutetaan vieläkin pääsääntöisesti etänä tai ulkosalla, huolehtien meidän kaikkien turvallisuudesta. 

Alkuvuoden koulutukset ja verkostotapaamiset

Tammikuussa tarjoamme maksuttoman työpajan varhaiskasvattajille aiheella:

Liikuntaa kaikille! digitaalinen ja koronavapaa työpaja 
Aika: 20.1. klo 14.30-16 varhaiskasvattajille 
Kouluttaja: Niko Leppä, liikunnanopettaja & erityisopettaja, soveltavan liikunnan kouluttaja

Työpajassa sukelletaan käytännönläheisesti kaikille avoimen liikunnan suunnittelun ytimeen. Osallistujille esitellään helppokäyttöisiä työkaluja, joiden avulla he voivat suunnitella sellaista liikuntaa, joka sopii hyvin erilaisille liikkujille. Työpaja on ratkaisukeskeinen ja se tarjoaa oivaltavia ratkaisuja ”kentällä” koettuihin ongelmiin. Työpajassa käsitellään aitoja kaikille avoimen liikunnan ilmiöitä lautapelit liikunnaksi -pelien kautta. Osallistujien ääni pääsee kuuluviin digitaalisen vuorovaikutusalustan kautta. Koulutus tarjoaa konkreettisia toteutusmalleja, mutta antaa ideoita myös toiminnalliseen arkeen. Osallistujat saavat työpajan digitaalisen materiaalin itselleen.

Helmikuussa on tulossa

  • 10.2. klo 8.30-9.30 Varhaiskasvatuksen esimiesten aamukahvit, Lahti, alueellinen tilannekatsaus rekisteröinnistä ja nykytilan arvioinnista, eväitä työhyvinvoinnin tukemiseen sekä lyhyet esittelyt johtajien -työpajasta ja perheliikunnan tukemisesta, maksuton
  • 17.2. klo 14-16 Liikkuva varhaiskasvatus -johtajien työpaja, Hollola, maksuton
  • 18.2. klo 14-16 Helmitanssit lumella, varhaiskasvattajille, Lahti, hinta 20 €/hlö

Lisätietoa ja ilmoittautumiset tilaisuuksiin etusivumme kohdasta; tulevat tapahtumat ja koulutukset. Sieltä löydät lisäksi koko kevään tarjonnan mm. kevään verkostotapaamiset päiväkodin henkilöstölle ja perhepäivähoitajille.

Avoimien koulutusten lisäksi suurin osa koulutuksista ja sparrauksista toteutetaan edelleen työyhteisökohtaisesti tarpeen mukaan. Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Liikunnallisin terveisin 
Varhaiskasvatuksen asiantuntija Heidi Mälkönen, 040 508 1183, heidi.malkonen@phlu.fi
Lasten ja nuorten liikunnan aluekehittäjä Krista Pöllänen, 050 543 5934, krista.pollanen@phlu.fi

Vähän vielä joulutunnelmia. Kuva PHLU:n Joulumaa tapahtumasta 2019.