Laura Lepistö ja muut huippuluennoitsijat jakoivat kokemuksiaan seuraväelle

14.6.2021

Maakunnallinen Päijät-Hämeen Seuraseminaari toteutettiin koronan aiheuttamien pitkällisten muutosten ja siirtelyiden jälkeen lopulta viime perjantaina verkossa webinaarina. 

Alun perin historiassaan toinen maakunnallinen seuraseminaari piti järjestää syksyllä 2020, mutta koronan takia seminaari siirrettiin kesäkuulle 2021. Pitkään suunnitelmissa oli myös järjestää seminaari livetapahtumana paikan päällä Liikuntakeskus Pajulahdessa, mutta lopulta koronarajoituksista johtuen seminaari  siirrettiin verkkoon etäseminaariksi.

Seminaarissa oli aiheena urheiluseuran ja urheilijan talous ja varainhankinta. Seminaari keräsi kaiken kaikkiaan noin 40 osallistujaa eri seuroista ja urheilujärjestöistä.

Seminaarin tunnetuin asiantuntijavieras oli taitoluistelun moninkertainen arvokisamitalisti Laura Lepistö. Laura kertoi seminaarissa omaan urheiljauraansa pohjautuen urheilijan brändäyksestä, urheilu-uran rahoittamisesta sekä urheilijabrändin hyödyntämisestä aktiiviuran jälkeen. Laura myös sparrasi ja jakoi vinkkejä omassa työpajassaan urheilijoille ja valmentajille.

Verohallinnon johtava veroasiantuntija Riikka Mäkinen toi urheiluseuran varainhankitaan ja talouden rahoittamiseen tärkeän verotuksellisen näkökulman. 

Suomen Urheiluopisto Vierumäen seuratoiminnan asiantuntija Ali Kangas-Hynnilä, jolla on pitkä kokemus eri urheilujärjestöistä ja yritysmaailmasta nosti omassa puheenvuorossaan esiin mm. asiakkuusajattelua sekä arvo- ja arvonmynniin ideologiaa.

Pitkän linjan koripallovaikuttaja, yrittäjä ja ammattivalmentaja Petri Selkee toi elämänmakuisessa esityksessään esiin valmentajan työn haasteita ja hienouksia ja puhui mm sellaisesta tärkeästä teemasta kuin valmentajan jaksamisesta.

Seminaarin päätteeksi Suomen Ammattivalmentajat ry:n toiminnanjohtaja Raino Nieminen kertoi millaista on toimia ammattivalmentajana Suomessa nyt ja tulevaisuudessa. Raino toi esiin myös koronavuoden aiheuttamia haasteita valmentajien ammattikunnalle.

Pienistä teknisistä ongelmista ja koronan aiheuttamista aikatauluhaasteista huolimatta seminaarin anti seura- ja urheiluväelle oli erittäin antoisa.

Päijät-Hämeen Seuraseminaari 3 suunnittelu on hyvä aloittaa tästä. Toivottavasti silloin tapamame jo ihan livenä kasvotusten!

Seminaarin päätösosa löytyy videotallenteena Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilun YouTube -kanavalta täältä.

Alustajien esitysmateriaalit löytyvät tästä alta liiteenä.

Lämmin kiitos kaikille asiantuntijavieraille, yhteistyökumppaneille, järjestäjille sekä seminaariin osallistuneille ja aurinkoista ja liikunnallista kesää!


Lisätiedot: kustaa.ylitalo@phlu.fi, 040 8390 446

SEMINAARI ON OSA URHEILIJOIDEN KAKSOISURAT PÄIJÄT-HÄMEESSÄ -HANKETTA