PHLU:n toimialueelle myönnettiin eri Liikkuva opiskelu -hankkeille avustusta yhteensä 61 500 euroa

2.7.2020

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet yhteensä 1,8 miljoonaa euroa valtionavustusta Liikkuva opiskelu -toimintaan. Avustusta myönnettiin 147 hankkeelle ympäri Suomen.

Hankkeissa edistetään fyysisesti aktiivista toimintakulttuuria lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa monipuolisesti kunkin oppilaitoksen omista tarpeista lähtien muun muassa vahvistamalla opiskelijoiden osallisuutta ja osaamista ja kehittämällä liikkumis- ja oppimisympäristöjä. 

Liikkuva opiskelu -ohjelman tavoitteena on lisätä opiskelijoiden fyysistä aktiivisuutta ja opiskelukykyä toisella asteella ja korkeakouluissa. Jokainen oppilaitos lisää liikettä opiskelupäiviin omalla tavallaan – opiskelijat, henkilöstö ja johto yhdessä. 

Opiskelijoiden liikuntaa on lisätty osana Liikkuva opiskelu -ohjelmaa niin pienissä kuin suurissa oppilaitoksissa. Keskeistä on, että jokaisella on mahdollisuus osallistua oman osaamisen ja taitotasonsa mukaisesti. Poikkeusoloissa oppilaitoksissa on myös haettu uusia tapoja liikuntaan, kuten etäneuvontaa.

Iso osa opiskelijoista haluaisi liikkua enemmän arjessaan, myös opiskelupäivän aikana. Liikkuminen tukee oppimista sekä lisää jaksamista ja opiskelukykyä. Yhdessä tekeminen puolestaan vahvistaa opintoihin kiinnittymistä ja yhteisöllisyyttä.  

Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n toimialueen kuntiin myönnetiin yhteensä 61 500 euroa Liikkuva opiskelu - toiminnan kehittämiseen avusuta eri hankkeisiin. 

Tarkemmat tiedot avustuksia saaneista hankkeista ja myönnetyistä summista löytyvät aviavustukset.fi-sivuston visualisoinneista.

Lue lisää Avin tiedotteesta