Urheiluseurasta löytyy jokaiselle jotakin

30.7.2021

Nyt suunnataan kohti syyskautta ja liikuntaharrastuksia olympialaisten innoittamana!


Aurinkoinen kesä alkaa hiljalleen kääntyä kohti syksyä. Osa alueemme urheiluseuroista jatkaa kesäkautta vielä pitkälle elokuuhun, kun taas osa seuroista starttailee jo syyskauden toimintaa. 
Syyskauden pikku hiljaa käynnistyessä myös moni meistä hakeutuu vanhojen ja/tai uusien liikuntaharrastusten ja -lajien pariin mm. olympilaisten innoittamana. 
Koronaepidemia tuo harrastustoimintaan vieläkin omia pieniä haasteitaan, mutta seuroissa kausi käynnistyy turvallisesti viranomaisohjeita noudattaen. 

Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n (PHLU) on jäsenenä yli 170 urheiluseuraa, joista löytyy varmasti jokaiselle sopiva laji ja tapa harrastaa. 
Joukosta löytyy tavoitteellista kilpaurheilutoimintaa niin yksilö kuin joukkuelajeissakin. Harrasteryhmiä on tarjolla eri ikäisille ja kuntoisille lapsille, nuorille ja aikuisille. Tarjolla on myös ulko- ja sisälajeja sekä yksilöllistä valmennusta,  ryhmätoimintaa, kevyttä höntsäilyä tai korkeiden tavoitteiden huippu-urheilua sekä kaikkea siltä väliltä.

Seurojen osaaminen ja ammattitaito on kasvanut vuosi vuodelta ja yhä useamman seuran toimintaa pyörittävät ainakin osittain palkalliset seuratyöntekijät, valmentajat ja ohjaajat. 
Tästä huolimatta urheiluseuratoiminta nojaa edelleen hyvin vahvasti vapaaehtoisuuteen.  Vapaaehtoistoimijalle seura tarjoaa huikean mahdollisuuden kokea yhteisöllisyyttä, oppia ja kehittää uutta sekä tehdä yhteiskunnallisesti arvokasta työtä. Kaikenlaiselle osaamiselle ja innokkuudelle on seuroissa ihan varmasti tarvetta, joten jos sinulla on edes hieman aikaa ja halua tehdä jotain seuran yhteisen hyvän eteen, niin ota rohkeasti yhteyttä seuran johtoon ja tarjoudu auttamaan!

Olit sitten etsimässä itsellesi tai lapsellesi uutta lajia, halukas palaamaan mukaan tutun lajin ja seuran pariin tai kiinnostunut vapaahtoistoiminnasta tai talkootyöstä, niin nyt kannattaa olla aktiivinen ja etsiä seurojen nettisivuilta tietoa loppukesän ja alkavan syksyn toiminnasta ja hypätä mukaan!

PHLU:n jäsenseurojen yhteystiedot löydät täältä.

Lisätietoja seuratoiminnasta antaa myös PHLU:n seurakehittäjä Kustaa Ylitalo, kustaa.ylitalo@phlu.fi, p. 040 8390 446

P:S. Lahden alueen isoilla videoscreeneillä pyörii elokuun ajan PHLU:n seuratoiminnan esittelyvideo, jolla haluamme nostaa esiin alueen seurojen arvokasta työtä ja laajaa tarjontaa kaiken ikäisille ja tasoisille liikkujille.