TERVEYSLIIKUNTASTRATEGIA

Aikuisia nuotion äärellä.


Päijät-Hämeen terveysliikuntastrategia 2020

Päijät-Häme on päivittänyt vuonna 2009 julkaistun terveysliikuntastrategian vuosille 2009 - 2020. Terveysliikuntastrategian arviointi- ja päivittämisprosessi on tehty vuoden 2016 aikana. PHLU on ollut vahvasti mukana strategian arviointi- ja päivittämisprosessissa.

Liikuntaa.fi, hyvinvointia kaikille. Kuva johtaa Liikuntaa-verkkosivuille.

Päivitetyn Päijät-Hämeen terveysliikuntastrategian tavoitteena on, että Päijät-Häme on terveysliikunnan edelläkävijä Suomessa. Lisäksi tavoitteena on, että Päijät-Hämeen liikuntaolosuhteet, -tarjonta ja terveysliikunnan asiantuntemus lisäävät alueellista vetovoimaisuutta. Päijäthämäläiset liikkuvat enemmän kuin muiden maakuntien asukkaat. Päijät-Häme on julistautunut liikunnan megamaakunnaksi.

Päivitetyn strategian viisi painopistealuetta ovat liikuntaolosuhteet, jossa arkiympäristö ja hyvin hoidetut liikuntapaikat innostavat liikkumaan; monipuoliset ja joustavat liikuntapalvelut, joiden avulla omaehtoiseen liikkumiseen kannustetaan, sekä vähän liikkuvia aktivoidaan liikunnalliseen elämäntapaan; lasten ja nuorten liikunnallinen elämäntapa, jonka ajatuksena on, että Päijät-Hämeessä lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä liikunnallisessa toimintaympäristössä sekä harrastaa monipuolista liikuntaa; korkeatasoinen ja laadukas terveysliikunnan osaaminen ja koulutus, sekä terveysliikunnan myönteinen ja kannustava viestintä saavuttaa kuntalaiset.

Päijät-Hämeen Terveysliikuntastrategian arviointi- ja päivittämisprosessi on toteutettu yhteistyössä Päijät-Hämeen liiton, Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n, Lahden ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun, sekä kuntien ja muiden terveysliikuntatoimijoiden kanssa.

Tutustu Päijät-Hämeen Terveysliikuntastrategiaan myös täällä.

Päijät-Hämeeseen on myös laadittu ensimmäistä kertaa maakunnan historiassa maakunnallinen urheilustrategia, joka kulkee nimellä Sport Päijät-Häme.


Lisätietoja: 
Keijo Kylänpää
keijo.kylanpaa(at)phlu.fi
p. 040 552 9233