Liikkuva Päijät-Häme -kiertue starttaa kunnissa

28.8.2019

Liikkuva Päijät-Häme -kierue jalkauttaa terveysliikunta- ja urheilustrategian alueen kuntiin.  Tavoitteena on lisätä kuntalaisten tietoisuutta oman fyysisen hyvinvointinsa tilasta, tarjota keinoja hyvinvoinnin edistämiseen sekä tehdä paikallista palvelutarjontaa tutuksi. Lisäksi pyritään vahvistamaan liikunnan, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen palveluntarjoajien yhteistyötä. Kiertue on osa Liikkuva Päijät-Häme hanketta. Hankkeen rahoittajana toimii Päijät-Hämeen liitto.

Alueen kunnissa toteutetaan tapahtumia, joiden sisältö on seuraava:

1. InBody- tai Kuntoindeksi -kuntokartoitus

2. Tapahtumatori

3. Verkostotapaaminen

Kuntokartoitus tarjoaa kuntalaisille objektiivista tietoa omasta fyysisen kunnon tilasta hengästymättä ja hikoilematta. Kuntoindeksikartoitus sisältää Polar-index -testin, puristusvoimatestin sekä InBody-kehonkoostumusmittauksen. Koulutettu ammattilainen antaa testipalautteen, jonka pohjalta omia tottumuksiaan voi kehittää. Vakioitu testausmenetelmä laadukkailla laitteilla takaa luotettavan seurantamahdollisuuden. Testit ovat kaikille kuntalaisille maksuttomia.

Tapahtumatori on palveluntarjoajille mahdollisuus esitellä toimintaansa kuntalaisille. Kaikki eri ikäisten terveyttä, hyvinvointia ja liikkumista edistävät toimijat ovat tervetulleita paikalle.

Verkostotapaaminen kokoaa terveyden, hyvinvoinnin ja liikkunnan edistämisen toimijat yhteen terveysliikunta- ja urheilustrategian teemojen äärelle. Tapaamisessa perehdytään lyhyesti valtakunnalliseen ja alueelliseen tilanteeseen, mutta verkostotapaamisen sisällöt ja painopiste valitaan kunnan tarpeiden mukaan.

 Kiertueen syyskauden aikataulu:
* Asikkala – ke 28.8 klo 13-20, Urheilutalo, Harrastemessujen yht.
* Hartola – to 29.8 klo 13-19, Kunkku Areena, Harrasteviikon yht.
* Kärkölä ­– la 31.8 klo 10-14, Kunnan talo, Kärrypäivän yht.
* Sysmä – la 14.9 klo 10-15, Päijänne Areena, Harrastemessujen yht.
* Hollola – ti 17.9 klo 13-19, Uimahallin monitoimitila, Liikuntaviikon yht.
* Lapinjärvi – ke 18.9 klo 14-18, Kirkonkylän Liikuntahalli
* Kuhmoinen – to 10.10 klo 14-19, Kuhmola, Liikuntaviikon yht.
* Orimattila – to 24.10 klo 14-19, Urheiluhalli, Liikuntaviikon yht.

PHLU:ssa kiertueen yhteyshenkilönä toimii Reda Oulmane (reda.oulmane@phlu.fi).

Lisätietoja täältä ja kuntien omilta sivuilta.