PHLU:n Joulumaa sunnuntaina 1.12.2019 Lahden Urheilukeskuksessa

28.11.2019

PHLU:n Joulumaa on perinteinen koko perheelle suunnattu ulkoilmatapahtuma ja tänä vuonna juhlitaan tapahtuman 10 -vuotistaivalta.

Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry tiedottaa 28.11.2019

 

 

PHLU:n Joulumaahan on enää 3 yötä. Joulumaa järjestetään sunnuntaina 1.12.2019 klo 15-17.30 Lahden Urheilukeskuksessa.

Tapahtuma toteutetaan joulupolkuna, joka kiertää Karpalon pienten hyppyrimäkien ympärillä. Joulupolku rakentuu 24 eri toimintapisteestä, joulukalenterin tavoin. Lähtö on ison hiihtosillan luota. Tapahtumaan osallistuu ennätysmäärä toimijoita, 36 eri toimijaa esittelevät omaa toimintaansa ja välittävät lämmintä joulutunnelmaa.

Tänä vuonna voi lahjoittaa lahjan Joulupuu keräykseen heti reitin ensimmäisellä pisteellä, jossa myös Lasb jakaa vapaalippuja illan liigapeliin. Kake K. Kiilteen iloinen hymy tarttuu kasvoille, kun matka etenee Hiihtomuseon Jänöjussin mäenlaskun jälkeen Lahden Uimaseuran ja Touhulan varhaiskasvatuksen temppuratojen kautta sporttimäelle.

Mäen päällä odottaa Lahden Englanninkielisen Leikkikoulun yllätykset kaikille aisteille. Harjulan Setlementin lyhtypolku tuo valoa pimeyteen ja Liikenneturvan heijastintiirailu hämmästyttää. Messilä Golfin miniväylät, Lahden Suunnistajien leimausrata, PHLU voimatonttu ja FC Reippaan jalkapalloilu pitävät kaikki tontut liikkeessä. Villähteen Nuorisoseura pitää tulia yllä leikin lomassa. Lähettyvillä voi testata tarkkuutta hevosenkengän heitossa ja kokeilla keppihevostelua Lahden Ratsastajien ohjauksessa.

Karpalon pienten hyppyrimäkien kohdalla hämmästyttävät Lahden VPK:n palokalusto ja SPR:n ristirasti. Talvisessa säässä onnistuu hyvin Lahden kaupungin kerhotoiminnan lumileikit, Lahden hiihtoseuran jouluinen hiihtokuntopiiri sekä muut talvipuuhat. Lasten oikeuksista huolehtii Lahden ensi- ja turvakoti.

Matkalla voi kohdata lionsklubien leijonamaskotin ja Kiusaamisasioiden tuki- ja neuvontakeskus Valopilkun Peikon. Duo Ote viihdyttää päivänsäteen ja menninkäisen talviseikkailu tanssiesityksellä.

Lahden Seurakuntayhtymän varhaiskasvatus tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa lasten joulukylään.  Lahti Ringeten pisteellä opetellaan laukaisua ja Pelicans Sb laittaa pelit pystyyn. Tämän jälkeen maistuukin jo lahtelaisten lionsklubien tarjoama joulupuuro ja muut pulla- ja mehukojun herkut. Mukana tapahtumassa tietysti Joulupukki ja reitti päättyy Sisälähetysseura Safedin seimeen.

Tapahtuman järjestää Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu. Pääyhteistyökumppaneina ovat Lahden kaupungin liikuntapalvelut ja lahtelaiset lionsklubit. Tapahtuma-alueen kartta löytyy nettisivuiltamme. Tapahtuma on maksuton.

Sunnuntaiksi on luvassa talvinen ilma, varauduthan säänmukaisella varustuksella. Joulumaan p-alueena on jäähallin hiekkakenttä. Väkeä alueella on runsaasti, joten oma auto kannattaa jättää kauemmaksikin.


Tervetuloa! 


Lisätietoja: Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry, Krista Pöllänen, krista.pollanen@phlu.fi, puh. 050 543 5934, www.phlu.fi