SPORT PÄIJÄT-HÄME - MAAKUNNAN URHEILUSTRATEGIA

Sport Päijät-Häme 2020

Päijät-Hämeeseen ollaan ensimmäistä kertaa maakunnan historiassa laadittu maakunnallinen urheilustrategia, joka kulkee nimellä Sport Päijät-Häme.

Päijät-Hämeen Terveysliikunta- ja Sporttistrategian yhteiset nettisivut löytyvät täältä!


Sport Päijät-Hämeen visiona on tehdä maakunnasta urheilijan polun edelläkävijä Suomessa ja lisätä sitä kautta alueen vetovoimaa ja urheilullista menestystä. Strategiatyössä maakuntaan rakennetaan toimiva urheilijan polkua palveleva yhteistyöverkosto, määritellään selkeät vastuualueet eri toimijoille ja varmistetaan, että kaikki urheiluun liittyvä osaaminen ja resurssit saadaan tehokkaasti urheilijoiden, valmentajien ja seurojen käyttöön. Strategiatyön lähtökohtana on seurojen ja lajien oma valmennustoiminta sekä yhteistyö eri toimijoiden kesken.

Urheilustrategiatyö on osa isompaa Terveysliikuntastrategian päivitystyötä, jota Päijät-Häme Liitto on yhteistyössä eri toimijoiden kanssa päivittänyt vuoden 2016 aikana. Strategia on nyt laadittu vuoteen 2020 asti ja sitä hiotaan vielä kevään aikana eteenpäin vaikka monia käytännön toimenpiteitä on jo liikkeellä.

Strategiatyön ydinryhmän muodostavat edustajat Vierumäen ja Pajulahden valmennuskeskuksista, Päijät-Hämeen Urheiluakatemiasta sekä Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilusta.
Olympic Training Center, Pajulahti, PHUra, Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu -logot.